Re: Aagjeadvocado stelt zich voor

Forum Forums Stel jezelf even voor Aagjeadvocado stelt zich voor Re: Aagjeadvocado stelt zich voor

#35113

Webmaster
Bijdrager

Er is veel veranderd inderdaad. Overigens heb ik me nooit tegen het eten van vlees verklaard en heb altijd het belang van dierlijke vetten en eiwitten onderkend. Ik was toen al een verklaard voorstander van rauwe melk bijvoorbeeld. Ik had in 2007 al het boek van Weston Price gelezen en beschouwde het als een van de belangrijkste boeken die ik ooit had gelezen, dus dit resoneerde wel met mij.

Ik was echter ook overtuigd vegetarier en het heeft nog 2 jaar geduurd voordat ik definitief de stap heb gemaakt naar het eten volgens het gedachtengoed van Price. Toen die stap eenmaal gemaakt was heb ik me ook aangemeld als Nederlandse chapter voor de WAPF. Vandaar deze site. Vandaar dit forum. Vandaar de Nederlandse vertaling van het boek van Price. Vandaar de WP-dag op 11 februari en de vele andere dagen die nog gaan volgen.

Ik eet nu 2 jaar volgens de WAPF-principes en heb me nog nooit zo goed gevoeld. Ik leed aan het ‘gorillasyndroom’, het bekende vegetarische argument dat planteneters veel gespierder zijn en een veel groter uithoudingsvermogen hebben. Daar moet je echter ook een bijbehorend spijsverteringsstelsel bij hebben en daar hield ik effe geen rekening mee. De Brit Barry Groves heeft hier een mooie pagina over geschreven:

http://www.second-opinions.co.uk/should-all-animals-eat-a-high-fat-low-carb-diet.html

Mike