Re: Aagjeadvocado stelt zich voor

Forum Forums Stel jezelf even voor Aagjeadvocado stelt zich voor Re: Aagjeadvocado stelt zich voor

#35100

fatsnotbad
Sleutelbeheerder

Aagjeadvocado, het losmaken van alle dogma’s die er jarenlang ingestampt zijn is misschien nog wel de grootste uitdaging. maar als je weet wat er achter zit dan valt het kwartje meteen. Aardappels vallen onder de familie van de nachtschade en deze werden door onze voorouders automatisch vermeden, want giftig. Er staat van alles over geschreven.

Ik las over een arts die vertelde dit als eerste te adviseren aan patienten met gewrichtspijnen, reuma bijvoorbeeld. Alleen al het weglaten van de nachtschades zou de pijn alleen al doen afnemen of zelfs verdwijnen.

Wat zuivel betreft, dat was voor mij echt een uitdaging, want vanaf mijn tweede wilde ik absoluut geen zuivelprodukten, geen melk, boter/slagroom etc. Dus om dan op mijn bijna 50 ste hieraan te beginnen, rauwe melk nogwel, moest er echt wel een knop om. maar het verhaal erachter, dat er in de rauwe melk nog de enzymen aanwezig zijn voor de vertering bijvoorbeeld en de gezondheidsaspecten die ik las op de site van wp trokken mij al snel over de streep.

Door contact te zoeken met een biologische melkboer hier in de buurt heb ik ook weer erg leuke mensen ontmoet, die mij weer helpen aan andere adressen en zelfs met mij mee zijn geweest naar een avond met Mike in Halle. Hoe leuk is dat 🙂

Ik drink nu iedere ochtend glas melk, ‘s middags krijg ik snel last van de darmen ( stinkende winden 😳 ) Nu al 3 dagen drink ik extra glas melk met rauwe eierdooier erin, dat gaat wel goed.

En dat nadat mij jarenlang geleerd is dat ei toch slecht is voor ons, cholesterol/salmonella en ik scoorde ook nog eens erg hoog op ei in de IgG test.

Ik eet nu iedere dag 1 of meerdere eieren en vaak ook nog eens rauw.