Re: Aagjeadvocado stelt zich voor

Forum Forums Stel jezelf even voor Aagjeadvocado stelt zich voor Re: Aagjeadvocado stelt zich voor

#35081

Webmaster
Bijdrager

Albert, je zegt het goed, het zijn genotsmiddelen. Een genotsmiddel op zijn tijd moet kunnen, ik ben ook geen heilige, maar als je dit elke dag tot je moet nemen ben je verslaafd, punt. Als ik kanker zou hebben zou ik mijn gezondheid zien als een overstromende emmer en daar voeg je geen druppel meer aan toe tot je werkelijk genezen bent. Jij hebt bijv. ernstige neurologische klachten, Albert. Een zenuwprikkelende drank als koffie is voor jou funest, want ook jouw emmer stroomt al geruime tijd over.

Om diezelfde reden hamer ik ook zo op het vermijden van nachtschades en ik merk dat ik dan op een soortgelijke halsstarrigheid stuit. Als je emotioneel zo gehecht bent aan bepaalde voedingsmiddelen of dranken dat je ze niet kunt loslaten ben je verslaafd. Het woord zegt het al: ver-slaafd, het maakt je tot een slaaf.

Ik heb al eens eerder de volgende bewering gedaan:

Quote:
Nederlanders zijn een kei in het verdedigen van slechte gewoontes, bijvoorbeeld roken. Het cliché “je leeft maar één keer” hoor ik maar al te vaak. Ik zeg dan altijd: “Je gaat maar één keer dood”. De andere letterlijke en figuurlijke dooddoeners zullen ook bekend klinken: “Je kan tegenwoordig helemaal niks meer eten, je krijgt overal kanker van” (kennis is macht, als je zo doorgaat krijg je inderdaad overal kanker van); “Ik wil gewoon kunnen leven” (waarom kies je dan voedsel dat je lichaam aanzet tot overleven?); “Anders moet ik overal over nadenken” (gebruik die hersenen, anders sterven ze af); “Je moet toch ergens aan doodgaan?” (ben je levensmoe, heb je zo weinig respect voor jezelf?); “ja, maar dan mag ik helemaal niks meer” (nu kan het nog, straks kan je helemaal niks meer).

Mike