Re: A1 en A2 melk en caseine

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid A1 en A2 melk en caseine Re: A1 en A2 melk en caseine

#23353

Anoniem

haydarpasa,

als je zwangere vrouw dan toch al van de buffelmelk drinkt, dan zou ik ze gewoon rauw drinken ipv gekookt dat is altijd beter. Gekookt doodt namelijk veel van de goede stoffen en bemoeilijkt de vertering. Ik ben wel geen expert op dit gebied, maar vraag het anders eens op de engelstalige site van WAPF.

Ikzelf kan hier in Belgie aan rauwe A1 Holstein koemelk geraken. Dronk het al een tijdje (ook lekker gefermenteerd) voor ik te weten kwam over het verschil tss A1 en A2. De koeien worden in de winter dan ook nog gevoederd met een mengeling van oa graan,soja en lijnzaad :s .

Maar ja, ik hoop dat dit er bovenop ook nog steeds meer voordelen dan nadelen geeft.

Ik kan ook wel aan rauwe geitenmelk geraken, maar dit vind ik minder lekker dan koemelk. Misschien dat ik de geitenmelk in de winter zal drinken en de koemelk in de zomer als compromis, want in de zomer staan die koeien wel in de wei te grazen.

Ik ben anders ook zogenaamd lactose gevoelig maar ervaar geen probleem met de rauwe melk en als ik toch gepasteuriseerde zuivel gebruik zoals boter en kaas, drink ik er wat rauwe melk bij om het beter te doen verteren.