Reageer op: Nederlandse politiek

Forum Forums Wereldpolitiek & nieuwsachtergronden Nederlandse politiek Reageer op: Nederlandse politiek

#248793

Binc
Bijdrager

Je ziet zeker iets over het hoofd: FAKE ‘racisme’ bij de politie. Of, zoals GeenStijl het verwoordt:

Deze man heeft het in zijn brief niet alleen over discriminatie naar buitenlanders. Zijn ergernis zit vooral ook in het falende leiderschap van de korpsleiding.
Wat ik in zijn brief lees is vooral de ergernis van ook andere interne problemen waarvoor de leiding geen verantwoordelijkheid neemt terwijl ze dat wel zouden moeten doen.

Het enige wat de korpsleiding heel goed kan is weer een nieuw programma of project opzetten waarvan al meermalen is gebleken dat dit alleen maar geld kost en het doel mist! Geld wat bij de burger vandaan moet komen. Dan heb ik het nog geen eens over de heersende vriendjespolitiek met top bedrijven die zonder enige moeite dik geld verdienen door bepaalde onnodige uitgaven vanuit het korps, met akkoord van de leiding. Ook wederom weer geld wat bij de burger vandaan komt. Het korps dient zich te houden aan de regelgeving. Hieronder kun je denken aan aanbestedingsprocedures, het aannemen van personeel, het aanschaffen van ICT waarvoor bepaalde regels van toepassing zijn en screenings.

Al die regels interesseert de korpsleiding niet. Maar de verantwoordelijkheid voor de fouten die op hogere hand worden gemaakt word wel in de schoenen van het personeel geschoven met desastreuze gevolgen.

Bij de politie is het zo dat juist gestimuleerd word om buitenlandse mensen en vrouwen aan te nemen. Daar is niet iedereen even blij mee en er zijn idd mensen binnen het korps die hun ergernis hierover niet onder stoelen of banken steken en ook duidelijk laten blijken. De Nationale Politie is een organisatie waar je stevig in je schoenen moet kunnen staan en je moet ook niet op je mondje gevallen zijn. Deze man heeft wel degelijk gelijk.