Reageer op: Kijk uit voor ecofascisme!

Forum Forums Wereldpolitiek & nieuwsachtergronden Kijk uit voor ecofascisme! Reageer op: Kijk uit voor ecofascisme!

#248752

Binc
Bijdrager

Ik weet niet of er in dit topic eerder aandacht aan is besteed maar ik wil het toch onder de aandacht brengen.

Het lijkt erop dat woningen die energiezuinig gebouwd worden door woningbouwverenigingen veel gebreken vertonen. Dit komt oa door snelle bouw en goedkope materialen en dus ook goedkope ventilatie systemen waardoor de norm voor frisse lucht binnenshuis niet gehaald word.
Het blijkt heel lastig te zijn om de woningen goed te ventileren. Gevolg hiervan is dat het in deze woningen vaak benauwd is, vocht kan nauwelijks weg wat weer resulteert in schimmel. Ik ben zelf tot deze conclusie gekomen omdat ik ervaar dat ik de binnenomgeving als niet natuurlijk vind.
Persoonlijk geen last van schimmel maar gevoelsmatig heb ik steeds het idee dat het vreemd is en er iets niet klopt wat ik niet meteen kon plaatsen.

Het is vaak wat meer klam en warm dan mijn vorige woning. Men heeft het over de onzin van het klimaatopwarming en CO2. Maar het is eerder zo dat het binnenklimaat in energiezuinige woningen verre van gezond is. Uiteindelijk heb je dus alleen maar een hoog CO2 percentage binnenshuis, in tegenstelling tot wat tot op heden beweert word, en dat is dat er een te hoog CO2 percentage is in de buitenlucht! Je hebt dan dus zuurstof tekort binnenshuis door de energiezuinige woning.

Een poosje geleden had ik nog ergens geschreven dat ik steeds last had van mijn slijmvliezen. Dat valt wellicht nu te verklaren.
Zoals gezegd weet ik niet of hier eerder over gesproken is in dit topic, maar hieronder een link naar een wat ouder bericht. Ik ben ook benieuwd of er forumleden zijn die in zo een energiezuinig huis wonen en ook vage klachten ervaren.

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/frisse-lucht-is-ver-te-zoeken-in-energiezuinig-huis~b33031d4/?fbclid=IwAR2sCXbIf9-zahblvhN9ATxP6uCRfywbEccQWxvjAL2FfFEjMzuRtMh_aWU