Reageer op: Globalisten & Cultureel Marxisme

Forum Forums Wereldpolitiek & nieuwsachtergronden Globalisten & Cultureel Marxisme Reageer op: Globalisten & Cultureel Marxisme

#240196

Godsgeschenk
Bijdrager

Dank je Mike voor de video hierboven.
Maakt het nogmaals duidelijker.

Ik heb me (net als Thierry) eens in het fascisme verdiept. Veder in Hitler, in socialisme, in Nationaal socialisme, communisme. ik wil ja weten hoe het allemaal zit. Een compleet overzicht hebben.

Heb voor mezelf nog een soort korte samenvatting gemaakt:
Links wil de beschermende arm van vader staat die belooft dat iedereen gelijk is en dat men iedereen en alles emancipeert. (Vader staat wil dit zeer graag, want hiermee krijgt ze de macht).

Daaruit volgt dat dit echter betaald moet worden. Er ontstaat chaos, mensen zijn niet meer zo happy. Iedereen gelijk = iedereen gelijk arm. Er worden allerlei acties opgezet tegen de rechte man en censuur gaat een rol spelen.

Omdat mensen niet meer zo happy zijn, ontstaat er wat ontevredenheid. Dit moet de kop ingedrukt worden.
Iedereen die tegen is, is een racist, seksist, homofoob etc. en de censuur wordt sterker. De maatregelen worden strakker opgezet volgens regels en er is geen referendum.

Uiteindelijk leidt dit tot extreemsocialisme/communisme.
Een totalitair regime met afgedwongen staatsbeleid. The new Wold order!!
Hier wordt geweld niet geschuwd.

Als het echter zwaar met geweld gepaard gaat spreekt men van fascisme.

Daarentegen:
Rechts gaat uit van de vrijheid van het volk/de burger waarbij traditionele instituties die hun waarde bewezen hebben blijven bestaan zoals kerk, locaal bestuur etc. Hier is er sprake van traditionalisering. De burger begrepen in een omgeving waar hij zich goed voelt.
Ook organisaties en zakenleven hebben vrijheid, wel te verstaan op nationaal niveau. Er is een marktwerking/concurrentie, maar het geld blijft hoofdzakelijk in eigen land en het eigen volk profiteert van banen. Zo doen andere Europese landen dat eveneens en er kan natuurlijk goede handel plaatsvinden.
Elke beslissing wordt via een referendum gevraagd en dan beslist het volk.

Klopt dit zo, of zijn er nog opmerkingen hierover?

Dorothé