Reageer op: Nederlandse politiek

Forum Forums Wereldpolitiek & nieuwsachtergronden Nederlandse politiek Reageer op: Nederlandse politiek

#236974

fatsnotbad
Sleutelbeheerder

Ondanks de hoopgevende woorden van Mark Rutte op 13 maart dat hij de energierekening voor huishoudens wil verlagen, zit de zoete koek er voorlopig niet in. De energierekening gaat niet omlaag, maar blijft zoals eerder geraamd. Rutte draaide eerder deze week nog bij om mogelijke gedoogpartners GroenLinks en PvdA te charmeren en liet weten de energiebelasting te willen verlagen en een CO2-taks voor bedrijven in te voeren.

Maar ondanks de ‘uitgestoken gevulde hand’ van de premier zoals Jesse Klaver (GroenLinks) het omschreef, is het nog wel even wachten totdat die gevulde hand impact gaat hebben. Volgens minister Wiebes is het dit jaar verlagen van de energieheffing ‘onuitvoerbaar’. Staatssecretaris Menno Snel noemt het zelfs ‘onverantwoord’.

Blijkbaar is het snel verhogen van de energieheffing geen enkel probleem, ondanks de impact op de begrotingen van huishoudens, maar het verlagen van de energieheffing is dat wel. Dat laatste komt natuurlijk vanwege de complexiteit van de begroting en Rutte wil niet dat er nog meer gaten ontstaan. Gaten die sinds de opkoop van aandelen in Air France-KLM enkel groter zijn geworden.

https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/03/ongelooflijk-blunderkabinet-vindt-uitweg-energieheffingen-dit-jaar-niet-omlaag/

Mike