Reageer op: Nederlandse politiek

Forum Forums Wereldpolitiek & nieuwsachtergronden Nederlandse politiek Reageer op: Nederlandse politiek

#236918

Elkedageenei
Sleutelbeheerder

Binc het lijkt misschien kort door de bocht maar ik heb er al heel wat gezien in de loop der jaren. We kozen hier voor de openbare lagere school voor onze kinderen. Daar zaten veel allochtonen op. Hun Kinderen moesten op school maar Nederlands leren dus kwamen ze op hun 4e met een enorme taalachterstand op school.
De veelal Turkse ouders maakten geen contact met de witte ouders. Op 1x na toen ik in de speeltuin was en er een Turkse moeder zonder al die andere turken was. Toen begon ze opeens in het nederlands tegem me te praten blijkbaar was het not done om met de nederlandse ouders op te trekken als er andere Turken bij waren.

Ook het arbeidsetos van immigranten is volledig anders dan van Nederlanders. Afspraken en tijden plannen is niet te doen. Ik kwam in mijn vorige baan veel bij mensen thuis. Ze kregen een tijdblok van 2 uur waarin ze thuis moesten zijn. 3x raden wie er het minst vaak waren.. als ik zei dan ga ik weer kon moeders opeens wel bellen en waren ze er binnen 5 min. Neergeslagen fietsen lagen in voortuinen te roesten..alles van de gemeente gekregen dus waardeloos???
Dus ik vind dat ik er inmiddels wel over kan oordelen.
Niet alle verantwoordelijkheid bij de overheid leggen.. wie hier een bestaan op wil bouwen moet daar zelf ook moeite voor doen.
Natuurlijk zijn er ook die het hartstikke goed doen.