Reageer op: Nederlandse politiek

Forum Forums Wereldpolitiek & nieuwsachtergronden Nederlandse politiek Reageer op: Nederlandse politiek

#236911

Binc
Bijdrager

Met 3 jaar aangepast? Dat zijn uitzonderingen. De meesten zijn na 5 jaar nog lang niet aangepast.

Ik vind je wel erg kort door de bocht. In 1e instantie had je een probleem met het feit dat deze mensen stemrecht hebben. Dit omdat ze maar tijdelijk in ons land verblijven. We hebben hier dus 2 dingen ter discussie wat mij betreft. Het stemrecht en het tijdelijke verblijf. Uiteraard ben ik met je eens dat er een hoop gajes tussen zit.

Wiens schuld is het allemaal nu in werkelijkheid? Je kunt niet alle verantwoordelijkheid bij deze statushouders leggen. Het is zoals ik zei onze overheid die het gemakkelijk maakt voor deze mensen. Je gaf aan dat ze alleen maar uitkering genieten. Ook daarin ligt er een taak voor de overheid.

Als je uit gaat van personeelstekorten in het onderwijs, zorg, kinderopvang, bouw, horeca, dan liggen daar mogelijkheden voor deze mensen. Krijgen ze een uitkering? Plaats die mensen dan in in ruil voor die uitkering in die beroepen. Bijkomend voordeel, kunnen onze jongens die hun lijf jarenlang slopen in de bouw wellicht eerder met pensioen iplv zichzelf lichamelijk kapot te werken en voortdurend een beroep moeten doen op de zorg. Deze jongens hebben eerder recht om thuis te zitten dan de statushouders die een bijstandsuitkering trekken omdat onze overheid het hun zo gemakkelijk maakt.

Overal is geld tekort voor. Maar er zijn wel mensen beschikbaar. Laat het huidige personeel die nu deze beroepen uitvoeren deze mensen opleiden in de praktijk. Is de taal op dat moment nog een probleem? Er zijn inmiddels zat buitenlanders die hier lang genoeg zitten en ook een uitkering hebben die de taal kennen om als tolk op te kunnen treden.
Dus uitkering in ruil voor inzet en prestatie. Wanneer iemand goed genoeg presteert en zichzelf helemaal inburgert en aan past aan de normen en waarden, daarnaast evt capabel genoeg is voor een stemrecht diploma, waarom zouden deze mensen dan geen stemrecht mogen hebben voor de waterschappen? Gooien ze er met de pet naar, en maken ze zichzelf schuldig aan criminaliteit? Dan direct het land uit zetten. Persoonlijk denk ik dat wanneer je denkt in prestaties en niet in tijd mensen meer gemotiveerd zijn.

Bovendien ga je ook voorbij aan het feit wat ik eerder zei dat onder ons eigen volk genoeg uitschot thuis een uitkering zit te trekken. En oh ja, niet te vergeten, deze mensen hebben toevallig ook stemrecht. En niet alleen voor de waterschappen maar voor alles!
Juist deze mensen kiezen voor linkse partijen omdat het ze zo uit komt. Dit zijn voornamelijk vrouwen maar er zitten ook zeker mannen tussen.
En zo blijft deze maatschappij in kringetjes draaien.
Want iedereen klaagt steen en been. Heeft een grote mond over de buitenlanders. Want het is allemaal hun schuld? Ik word er soms wel eens moedeloos en boos over hoe iedereen maar meteen met een oordeel klaar staat jegens deze mensen iplv te kijken naar waar het probleem werkelijk ligt.

Welke ideeën zou jij kunnen bedenken voor dit probleem?