Reageer op: Bipolair

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Bipolair Reageer op: Bipolair

#232756

Binc
Bijdrager

Je kunt alles wel uit boekjes halen en erin geloven. In het topic over vlees refereert Janneke naar een boek over de oorzaak van psychische klachten van Jaap Huibers. Voedsel, oorzaak van lichamelijke en psychische ontregelingen. vervolgens gaan mensen het geloven en laten we het juiste voedsel weg omdat we klachten ervan krijgen. Niet kijkende naar je eigen lichaam en daar de oorzaak zoeken. We worden dus ziek van gefermenteerd voedsel.
Wanneer je dan vervolgens in artikelen gaat geloven als welke Janneke heeft geplaatst kan je al je bedenkingen daarbij hebben. Soort kip en het ei verhaal. Kortom, je laat je maar wat wijs maken omdat je zelf niet nadenkt.

Mensen wordt wijsgemaakt dat ze hun unieke ik-beleving moeten opgeven en moeten streven naar volmaakte objectiviteit. Vervolgens komen ze erachter dat dit een onhaalbare opgave is en dat ze telkens weer merken dat ze gewoon feilbare mensen zijn.

Op deze manier gaan mensen streven naar perfectie. En dat terwijl zelfs mensen met een tic normaal zijn. Autisme en al die andere aandoeningen kan je gewoon onder de normalen wegstrepen. het is alleen aan jezelf of je dit ook gaat zien als normaal.

Ondanks het feit dat mannen geboren leiders zijn en vrouwen geboren volgers dienen mannen zich bijna te schamen voor hun alfakwaliteiten. Dat is allemaal zo hopeloos ouderwets, zo kunnen we nooit ‘transformeren’ en de ‘progressie’ omarmen. I call bullshit!

Misschien zou Janneke wat willen leren uit het topic feminisme en spiritueel nihilisme?

Het is niks anders dan geloven wat je verteld word en zo jezelf laten programeren door de buitenwereld iplv zelf nadenken. En op die manier word je juist vanzelf ego dood. Geloven in wat je wijs gemaakt iplv in jezelf geloven is toch de grootste fout die je kunt maken.

Topic starter heeft nu wel veel info gekregen voor het stuk dat geschreven moet worden!