Reageer op: Op zoek naar de juiste hulpverlener

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Op zoek naar de juiste hulpverlener Reageer op: Op zoek naar de juiste hulpverlener

#230270

Gerard
Bijdrager

Zo, weer terug van weggeweest. Kon er even niet toe komen om een reactie te schrijven. Het probleem met de ggz-instelling is uitgepraat, er is ingezien waar het fout ging, goed dat ik stevig aan de bel heb getrokken, was alleen wel wat onaardig in mijn reactie, maar heb daarvoor mijn excuses aangeboden.
Gisteren het 3e gesprek gehad. Ik heb een goede klik met de hulpverlener en kan vrij goed dingen vertellen die best pijnlijk zijn. De hulpverlener doet o.a. ook suggesties waardoor ik weer anders tegen dingen aan kan kijken, hij ziet b.v. wat bij mij nog oude remmingen zijn uit geloof en beperkende opvoeding. Mooie eye-openers.
Ik ben goed gemotiveerd omdat ik dingen op wil ruimen om een beetje normaal leven te kunnen hebben. Ik zie er een uitdaging in en wil die aangaan, ben wel in voor dat avontuur.

@binc: Goed dat je de knoop hebt doorgehakt, je hebt nu meer ruimte om met jezelf aan de gang te gaan. Je zult in de boeken van Iris ook wel het advies tegenkomen om gespecialiseerde hulp te zoeken. Ik had daar zelf nogal moeite mee, tot ik begon in te zien dat het zonder goede hulp niet echt zou gaan lukken, je eigen ideeën en opgedane kennis zijn waardevol maar niet voldoende. Een goede hulpverlener kan je helpen om schade te genezen door er helemaal voor jou te zijn, dat wat je niet van je moeder hebt gehad kan hier en daar alsnog verworven worden. Op de website van Het Verdwenen Zelf kan je informatie opvragen over de hulpverleners die aangesloten zijn bij het Verdwenen Zelf. Maar doe het op jouw tijd.
Overigens zie ik mijn hulpverlener liever als een gesprekspartner, helpen doe je namelijk jezelf en de gesprekspartner kan als mens en als (ervarings)deskundige zaken aanreiken zoals ik hierboven al schreef.

@Elkedageenei: Ze doen ook EMDR en lichaamswerk, gelukkig hebben ze veel in huis. Voorlopig alleen gesprekken om een vertrouwensband op te bouwen.