Reageer op: Gele hesjes

Forum Forums Wereldpolitiek & nieuwsachtergronden Gele hesjes Reageer op: Gele hesjes

#230158

henkie
Bijdrager

Gilets Jaunes: Iedereen kan wel een reden bedenken om een geel hesje aan te trekken en te protesteren!

Eerder bij de occupy beweging een paar jaar geleden was het hebben van een eenduidig standpunt juist een minpunt dat de actie afzwakte. Nu met de ‘gele hesjes’ is het juist een voordeel dat elk standpunt, elk protest, ieder gevoel van bedrog, oplichting en onbehagen een goede reden is om actiebereidheid te tonen. De politiek kan zich niet wapenen tegen al die standpunten en krijgt de hele lading shit over zich heen die ze zelf over de bevolking hebben uitgestort. Zaken die ze zelf al lang vergeten zijn maar diegene die er nog steeds dagelijks mee geconfronteerd worden des te minder.

Al die standpunten die jij al jaren hebt, al het onrecht dat jezelf hebt ervaren, de onrechtvaardige belastingdruk, de almaar stijgende kosten, het gevoel machteloos te staan, het is allemaal terecht gekomen in die grote strontput. Het is daar gestort door de overheid die letterlijk het schijt had aan de bevolking en dat steeds weer opnieuw openlijk lieten blijken.

Die overvolle strontput, die beerput is nu aan het overlopen nadat de overheid jaren en jaren van achterstallig onderhoud hebben genegeerd. Alles zit verstopt, de stront zit overal aangekoekt en spettert eruit.