Reageer op: Omvolking

Forum Forums Wereldpolitiek & nieuwsachtergronden Omvolking Reageer op: Omvolking

#230046

fatsnotbad
Sleutelbeheerder

Maar volgens de NOS is de helft van de Nederlanders klaar met Zwarte Piet en niet met de discussie:

Het aantal mensen dat vindt dat Zwarte Piet zwart moet blijven, is gedaald. In 2016 deelde 65 procent van de ondervraagde Nederlanders die mening, nu gaat het om 50 procent, blijkt uit een peiling van onderzoeksbureau I&O Research.

https://nos.nl/artikel/2261714-minder-mensen-kiezen-voor-traditionele-zwarte-piet.html

Maar als we het TPO-artikel erbij halen, lezen we:

De meeste Nederlanders (68 procent) zijn er niet blij mee dat steeds wordt gediscussieerd over Zwarte Piet en hoe hij eruit ziet. De rest (30 procent) vindt die discussie wel terecht. Van de hoger opgeleiden vindt de helft (50 procent) het goed dat over het uiterlijk en de kleur van Piet gepraat wordt. Van de ondervraagden wilde twee jaar geleden 65 procent dat Zwarte Piet zwart zou blijven, nu wil nog maar 50 procent dat. Bijna niemand (1 procent) wil dat Zwarte Piet helemaal wordt afgeschaft.

Dus 50% van de HOGER OPGELEIDEN vindt de discussie zinvol. Ze zijn dus NIET voor afschaffing van Zwarte Piet. Kennelijk mogen volgens onze staatsomroep enkel hoger opgeleiden een mening hebben, al dat ‘plebs’ dat toch maar populistisch stemt doet er kennelijk niet toe. Bovendien betreft die 50% een DALING t.o.v. 65% vorig jaar!

Mike