Reageer op: Zuid-Amerika

Forum Forums Wereldpolitiek & nieuwsachtergronden Zuid-Amerika Reageer op: Zuid-Amerika

#227903

fatsnotbad
Sleutelbeheerder

Laatst zag ik een filmpje van The Red Elephants (op dit forum gepost). Daarin zei Vince James dat links vooral zo door moet gaan, dan krijgt Amerika vanzelf een Bolsonaro (of erger). De rechtse tegenreactie verhardt alleen maar, zolang links hun critici blijft overschreeuwen en alsmaar blijft doordrammen. Bolsonaro is een stuk minder mild dan Trump. Als men zo doorgaat komt er een tijd dat men terug verlangt naar de goede oude tijd van Trump, toen rechts nog redelijk was.

In Z. Amerika is de volksaard sowieso veel extremer, of men nu in het linkse of rechtse kamp zit. De gulden middenweg bestaat daar simpelweg niet, dus Bolsonaro slaat de juiste toon aan voor een meerderheid van de Brazilianen. Bedenk dat in dat deel van de wereld er nooit een Verlichting heeft plaatsgevonden, zoals bij ons in Europa. Bolsonaro is eerder een Duterte van de tropen.

Verwacht militaire doodseskaders die de favela’s in zullen gaan en zonder pardon drugshandelaars en andere criminelen zullen executeren, net als in de Filippijnen is gebeurd. De Brazilianen willen veiligheid en de Zuid-Amerikaanse stijl is een methode waar Trump never-nooit mee weg zou kunnen komen!

Mike