Reageer op: Tony Pantalleresco a Canadian Herbalist

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Tony Pantalleresco a Canadian Herbalist Reageer op: Tony Pantalleresco a Canadian Herbalist

#225023

Ben
Bijdrager

Nou…nou, wat een plotselinge opwinding ineens allemaal. Dacht gezellig de forum even te komen bezoeken.

Nog niet geheel goed te bevatten waar dit nu zo nodig of goed voor moet zijn.

Kluk-kluk zou zeggen, als ik zijn gevleugelde uitdrukking mag gebruiken ‘’Dat zijn toch van de gekke’’, maar hij was volgens Pipo dan ook maar gewoon een misschiet indiaan.

Al met al sta ik hier toch wel een beetje raar en verrast van te kijken. Ik lees o.a. het volgende dat ik zal markeren met ‘’……..…’’

‘’het loopt intussen de spuigaten uit met de Tony-verering van Ben.’’

Tony verering? Geen idee waar je dit vandaan haalt en waarom het bij jou de spuigaten uit zou moeten lopen. Ja, ik ben dankbaar voor het werk dat hij doet en wie vind het niet leuk om daar zo nu en dan ook eens een complimentje of iets dergelijks voor te krijgen. Ik neem aan dat jij het ook wel kan waarderen als mensen hun dank uitspreken voor je werk, het delen van kennis of een goed artikel. Maar verering???

Ik zou het zelf raar vinden om bv te zeggen of jij soms aan Trump verering doet.

Is mijn gevoel dan toch juist, dat buiten de ‘evangelie’ van Weston Price er weinig echte ruimte is voor een ander geluid op deze forum? Mijn lijkt het juist alleen maar interessant, anders wordt het al snel zo’n slaapgebedje met een visie van: alles is al gezegd en we blijven hierin lekker (uit)hangen en rondsudderen.

‘’en hebben wij er geen last van.’’

Wie bedoel je met wij? Jij…en wie verder nog meer dan, behalve die paar namen die zich achter je scharen? Vind je werkelijk dat ik hier iemand mee lastig hebt gevallen?

‘’Weet je wat niet goed is? Dit forum volspammen met info van Tony P., die een ziekelijk obsessie lijkt te hebben met vervuiling!’’

Volspammen? Misschien lijkt het daarop omdat er verder niet zoveel activiteit mbt voeding en gezondheid momenteel gaande is.

Zou je het ook volspammen noemen als ik in het onderwerp QAnon de nodige berichten zou plaatsen. Of past dit dan meer in jou straatje en is het prima.

Waar baseer je op dat Tony een ziekelijke obsessie met vervuiling lijkt te hebben? En over wat voor soort vervuiling heb je het hier? Ik vind obsessie nogal een vrij beladen woord.

‘’Man, je loopt als een schoothondje achter je grote held Tony aan. Je lijdt alleen maar meer aan Goofy Guru-itis!’’ (las ik in het onderwerp jodium)

Ik volg deze man inderdaad om zijn interessante info en denkwijze, maar als een schoothondje achter hem aan lopen? Kom op zeg…een beetje onzinnig dit en ga je nog niet eens meer vragen waar je dit op baseert. Ik heb inmiddels zeker veel bewondering voor hem gekregen voor het werk dat hij doet, maar om hem nu te gaan benoemen als mijn grote held? Dat zijn dan jou woorden Mike.

Verder begreep ik dat je uitspraken van Binc voor die van mij aanzag en je maakte excuses naar haar hiervoor. Met deze verwarring kreeg ik nog wel het volgende op mijn dak.

‘’Hoe lang ben je nu al actief hier? Ooit gehoord van lever? O ja, was even vergeten dat Tony zegt dat dit niet mag. En wat Tony zegt is goed. 🙄’’ en

‘’Waar haal je deze onzin vandaan? Wordt het niet tijd dat jij een Tony P.-forum opstart of zo?’’

Was een excuus naar mij toe hier ook niet op zijn plaats?

“Als ik Ben mag geloven is Tony nogal bang voor vervuiling’’

Waar heb ik dat gezegd dan? En heb je wel enig idee welke onderwerpen Tony allemaal ter sprake brengt? Het heeft het echt niet over de natuurlijke standaard vervuiling zeg maar.

Ook weer opnieuw dat je een beetje klaar bent met al die Tony-verering. Het lijkt je nogal dwars te zitten.

‘’Zijn kruiden hebben echter geen galblaas en slaan gifstoffen gewoon op!’’

Dit komt bij mij over als met iemand de draak steken. Alsof zijn kennis niet verder reikt dan alleen kruiden. Maar misschien was het wel als een (onschuldig) grappig bedoeld?

‘’Kortom, Tony P. leidt mensen op tot smetvrees.’’

Het wordt me steeds duidelijker dat je echt totaal geen idee hebt wat Tony probeert over te brengen.

‘’En gedestilleerd water drinken?’’

Een keuze die Tony gemaakt heeft vanwege de kennis die hij heeft opgedaan. Een keuze waar ik inmiddels zelf ook achterstaat. Water wat dood is kun je weer levend maken en mineralen die je dan eventueel zou missen (mocht je hierin geloven) zijn weer aan te vullen.

‘’Zie je waar al die angst voor vervuiling toe leidt? Je wordt een bacteriofoob en kiest liever voor dode materie dan levende.’’

De info waar Tony zich in verdiept heeft en ter sprake bent, gaat ook helemaal niet over dit soort van issues. Jij hebt volgens mij nog steeds een bepaald soort van vervuiling voor ogen, waar Tony het helemaal niet over heeft.

‘’Ik ga niet langer meer tandenknarsend toestaan dat dergelijke info, die volkomen haaks staat op de WAPF-filosofie, hier nog verspreid wordt’’

‘’tandenknarsend’’ nou, het lijkt je steeds meer dwars te gaan zitten, misschien even gaan poepen of ademhalen via de Buteyko methode.

Veel van zijn info staat ook helemaal niet zo haaks op die van de WAPF-filosofie, hij kijkt alleen een ‘stukje’ verder en past zijn eerdere overtuigingen hierop aan.

‘’Let wel, ik ga hem niet wissen, uit respect voor Ben, die m.i. ergens de weg is kwijtgeraakt maar het hart wel op de juiste plaats heeft zitten.’’

Werkelijk uit respect? Jammer dat ik dit zelf niet als zodoende ervaar. Je weet donders goed dat deze topic snel naar de achtergrond zal verdwijnen alsof deze niet heeft bestaan. En dan ben jij niet zo’n boeman geweest om hem zomaar te gaan wissen. Doe wat je goeddunkt. Na al dit schrijven zie ik weinig terug van enig respect.

‘’Ben, die m.i. ergens de weg is kwijtgeraakt maar het hart wel op de juiste plaats heeft zitten.’’

Ik ben nergens de weg kwijt geraakt en volg gewoon mijn eigen pad.

‘’was Ben hier de ene na de andere post aan het plaatsen in zijn Tony topic.’’

Zoals je misschien gemerkt zal hebben, ben ik een tijdje afwezig geweest om redenen waar ik nu even geen behoefte meer heb om te delen. Ook qua info over Tony heb ik een inhaalslag gemaakt en het leek me leuk om dit te delen om ook weer wat leven in de brouwerij te brengen. Verder zat er niets achter.

‘’Daarnaast laat hij geen gelegenheid onbenut om Tony erbij te halen in andere topics en het loopt nu zo onderhand de spuigaten uit, vandaar dat ik nu ingrijp.’’

Nou ja zeg…overdrijven is ook een vak en heb geen idee wat daar mis mee kan zijn. Als hier informatie wordt gedeeld, dan wordt toch ook vaak de bron erbij vermeld. Dit gaat mijn pet te boven. Als jij het prima vind om hierop en op deze wijze in te grijpen, dan is dat dan maar zo. Het zal vast en zeker je spuigaten ten goede komen.

‘’maar ik vrees dat op termijn Ben ons weer helemaal suf Tony’t! ‘’

Wees niet bezorgd, er is bij mij geen enkele behoefte om mezelf hier op te dringen. Ik hoop maar dat je er lol aan beleefd hebt om zo’n opmerking te maken.

‘’En maar beweren dat hij niet achter goeroes aanloopt…’’

Nogmaals, ik loop achter niemand meer aan en kies mijn eigen pad. Dan heb je ook van die goofy-guru- itis niet veel begrepen. Maar jij kan het uiteraard allemaal als de beste voor iemand invullen, zonder ook maar iets te vragen. Ik geef je hiervoor 5 *****

@tanja ‘’Eens met Mike, de nadruk op het negatieve en paniek over vervuiling niet echt resoneert op dit platform.’’

Duidelijk ook geen idee waar we ons echt in verkeren, en naar mijn idee of beleving helemaal geen nadruk op het negatieve en paniek.

‘’Ja de wereld is vervuild, maar een goed doorvoedt lichaam kan echt veel hebben.’’

Totdat het lichaam verzadigd is met een technologie die je zal of kan breken wanneer deze dat maar wilt.

’trust the plan’ en het gaat allemaal niet zover komen hoor ik regelmatig voorbij komen. Nou…ik trek liever mijn eigen plan.

‘’Het vermijden van de meest voedzame bronnen van voedsel is niet waar we hier voor staan.’’

Daar staat Tony ook niet voor, wel de meest vervuilde bronnen zien te vermijden die betrekking hebben op de materie waar hij voor probeert te waarschuwen. Nogmaals, heeft niets met smetvrees te maken.

@Kapitein-iglo en vriendin, bedankt voor jullie bijdrage. Zoals ik al zei zou ik graag nog eens contact met jullie willen hebben. Mocht ‘shielding’ nodig zijn, dan kan ik jullie daar zeker de nodige informatie over verstrekken. Ik ben inmiddels ook weer vrij up to date met de podcasts van Tony. Hopelijk ga ik jullie dus nog eens spreken.

@zonne Jij ook bedankt voor je mededeling

Verder heb ik absoluut geen spijt dat ik een tijdje actief ben geweest op deze forum, maar ben nu wel duidelijk gaan inzien dat dit niet de plek is voor mij om nog langer te blijven. De lol is er bij mij nu wel van af.

Mochten er nog reacties gaan komen op mijn schrijven dan is dat prima, maar ik ga er verder niet meer op in of op reageren. Ik heb mijn zegje gedaan en moest hierin ook even mijn emotie kwijt. Daar zal toch hopelijk wel begrip voor zijn. Vind het nog steeds vreemd, maar ook verder wel goed zo.

Trouwens een beetje rare gedachte van je Mike met nog je reactie op het voorstel van Binc als ‘’Prima voorstel!’’ te komen. Alsof ik na al dit schrijven nog behoefte zou hebben om hier rond te blijven hangen met ook nog eens het idee dat ik op mijn tellen moet gaan passen over wat ik zal gaan posten. Ik bedank hier echt voor.

Misschien nog wel een goede tip om in het vervolg verwarring te voorkomen door de gebruiksaanwijzing voor nieuwe leden aan te gaan passen met bv een soort van toevoeging als: Dit forum is hoofdzakelijk bedoeld om de kennis van Weston Price te verspreiden of te delen. Nieuwe inzichten buiten de Weston Price gedachte worden hier niet echt gewaardeerd. Houdt u dus rekening met deze beperking.

Mensen…verder het beste allemaal. Ik ga verderop.

Nanu Nanu,

Ben