Reageer op: actinische keratose

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid actinische keratose Reageer op: actinische keratose

#225022

Binc
Bijdrager

Neem je ook de levertraan? Ik weet niet wat je leeftijd is dat je zegt dat die glasvocht loslating met ouder worden te maken heeft?
Maar het lijkt toch echt op vitamine A tekort. Vitamine A kun je uit orgaanvlees halen en levertraan. Toevallig hadden we het eerder vandaag in het jodium topic over vitamine A. Mike gaf aan dat ook vissenkoppensoep een goeie bron van vitamine A is. Wellicht dat je door het warme weer in Spanje en de zon veel vitamine D aan maakt. Maar dat kan wel ten koste gaan van vitamine A. Je oog en huid probleem lijken op vitamine A tekort.

Werkgebied: gezichtsvermogen, huid, slijmvliezen, bescherming tegen vrije radicalen, botten, tanden, immuunsysteem en kankerpreventie.
Klachten: Een te laag vitamine A gehalte kan zorgen voor vermoeidheid, nachtblindheid, oogproblemen, huid en tanden in slechte conditie, bloedend tandvlees, verlies van eetlust, prikkelbaarheid, somberte en depressiviteit, slecht geheugen, tintelend gevoel in de tenen en op de voetzolen, spijsverteringsklachten, misselijkheid, beriberi en een grotere vatbaarheid voor ziektes en gevoelig voor infecties.
Vind je o.a. in: Retinol in: (Orgaan)vlees, eieren, vette vis, niertjes, melkproducten,
Carotenoïden in: oranje en gele vruchten zoals mango en meloenen, wortels, zoete aardappelen, broccoli, spinazie, rode paprika (is een nachtschade) en alle andere groene, oranje en gele fruit en groente

http://www.voedingisgezondheid.nl/levertraan.html