Reageer op: jodium

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid jodium Reageer op: jodium

#224942

Ben
Bijdrager

Was inderdaad bedoeld als vraag (vraagteken vergeten).

Je hebt verder duidelijk gemaakt mbt jodium dat het aanvulling was om mee te geven. Inderdaad kan te snel ontgiften tot (grote) problemen lijden. Tony zegt hierover ook vaak dat je hierin je eigen weg/plan moet volgen. Luisteren naar je lichaam is daarbij uiteraard belangrijk, maar ook niet te snel bang worden als je ergens een keer een te hoge dosis van heb ingenomen. Je lichaam geeft dit vaak direct aan en trek daaruit je les. Ik heb zelf ook slechte ervaringen gehad met te snel willen ontgiften. Je organen als nieren, lever of longen, die toch al vaak niet meer optimaal werken, kunnen het afvoeren niet aan. Ook is er een verschil om bv van je zware metalen af te komen en de opgebouwde nanovergiftiging. Maar hier moet je toch Tony voor gaan volgen.

Het verhaal levertraan heb ik volgens mij al een keer besproken en heb nu geen behoefte om in herhaling te treden. Zo niet, dan is daar waarschijnlijk al voldoende over te vinden in zijn topic.

”Vooral voor vrouwen adviseert hij voldoende jodium in te nemen, zelfs tot de dubbele hoeveelheid van mannen, vanwege hun andere hormoonstelsel waardoor ze meer vatbaar zijn voor de opname van aluminium. Daarom zijn vrouwen ook vatbaarder voor de welbekende hersenziekten.”

Vrouwen slaan dus volgens Tony eerder en meer aluminium op in vooral hun hersenen en borsten. Tony zal niet de enige zijn die denkt dat aluminium deels de oorzaak kan zijn van het ontstaan van hersenziekten.

Nog niet zo lang geleden kwam er ook een artikel onder mijn ogen waarin zoiets stond vermeld dat hart en vaatziekten allang niet meer op nummer 1 zouden moeten staan als doodsoorzaak. En dat dit dus inmiddels hersenziekten zou moeten zijn. Het artikel heb ik verder niet bewaard, dus kan je de link helaas niet geven. Dacht ook hierin te hebben gelezen dat boven een bepaalde leeftijd 1 op de twee vrouwen tegen 1 op de 3 mannen hier last van zouden gaan krijgen.