Reageer op: Trump

Forum Forums Wereldpolitiek & nieuwsachtergronden Trump Reageer op: Trump

#221499

fatsnotbad
Sleutelbeheerder

A video recorded by Google shortly after the 2016 presidential election reveals an atmosphere of panic and dismay amongst the tech giant’s leadership, coupled with a determination to thwart both the Trump agenda and the broader populist movement emerging around the globe.

https://www.breitbart.com/tech/2018/09/12/leaked-video-google-leaderships-dismayed-reaction-to-trump-election/

Hier een samenvatting gemaakt door TPO:

(00:00:00 – 00:01:12) Google-medeoprichter Sergey Brin stelt dat de wekelijkse vergadering “waarschijnlijk niet het meest vreugdevolle is dat we hebben gehad” en dat “de meeste mensen hier behoorlijk overstuur en behoorlijk verdrietig zijn.”

(00:00:24) Brin brengt de teleurstelling over de verkiezing van Trump in contrast met zijn opwinding over de legalisering van cannabis in Californië, waardoor hij lacht en applaus krijgt van het publiek van Google-medewerkers.

(00:01:12) Terugkerend naar ernst, zegt Brin dat hij “diep ontroerd is” door de verkiezing van Trump, en dat de verkiezing “in strijd is met veel van de waarden van [Google].”

(00:09:10) Kent Walker probeert de motivaties van de supporters van de Trump, Senior Vice President voor Wereldaangelegenheden, uit te leggen: “Angst, niet alleen in de Verenigde Staten, maar overal ter wereld zorgt voor bezorgdheid, xenofobie, haat en een verlangen naar antwoorden die al dan niet aanwezig zijn. ”

(00:09:35) Walker gaat verder met het beschrijven van het Trump-fenomeen als een teken van ‘tribalisme dat op de lange termijn zelfdestructief is’.

(00:09:55) Met een optimistische toon verzekert Walker Google-medewerkers dat ondanks de verkiezingen “de geschiedenis aan onze kant staat” en dat de “morele boog van de geschiedenis naar vooruitgang neigt”.

(00:10:45) Walker keurt goedkeurend de vergelijking van voormalig Italiaanse premier Matteo Renzi tussen “de wereld van de muur” met zijn “isolatie en defensiviteit” en de “wereld van het plein, het plein, de markt, waar mensen samenkomen” in een gemeenschap en elkaars leven verrijken. ”

(00:13:10) CFO Ruth Porat lijkt in tranen uit te barsten bij het bespreken van het verkiezingsresultaat.

(00:15:20) Porat belooft dat Google “de grote kracht en middelen zal gebruiken en zal bereiken dat we echt belangrijke waarden moeten blijven bereiken”.

(00:16:50) Met de mededeling ‘we hebben allemaal een knuffel nodig’, instrueert ze het publiek van Google-medewerkers om de persoon die het dichtst bij hen staat te omhelzen.

(00:20:24) Eileen Naughton, VP van People Operations, belooft dat het beleidsteam van Google in DC “helemaal klaar” is met het immigratieprobleem en dat het bedrijf het “nauwlettend in de gaten zal houden”.

(00:21:26) Naughton maakt grapjes over werknemers van Google met de vraag ‘Kan ik naar Canada verhuizen?’ Na de verkiezingen. Ze gaat serieus verder met het bespreken van de beschikbare opties voor Google-medewerkers die het land willen verlaten.

(00:23:12) Naughton erkent “diversiteit aan meningen en politieke overtuiging” en merkt op dat ze heeft gehoord van conservatieve Google-medewerkers die zeggen “dat ze zich niet helemaal op hun gemak voelen als ze onthullen wie [zij] zijn” en drongen aan op “tolerantie” . “(Een aantal maanden later zou het bedrijf James Damore ontslaan omdat hij het oneens zou zijn met progressieve verhalen.)

(00:27:00) Sundar Pichai reageert op een vraag over ‘filterbellen’ en belooft te werken aan het ‘corrigeren’ van de rol van Google in hen

(00:27:30) Sergey Brin prijst de suggestie van een publiekslid om steeds meer gematchte Google-medewerkersdonaties aan progressieve groepen toe te voegen.

(00:34:40) Brin vergelijkt Trump-stemmers met ‘extremisten’, en pleit voor een verband tussen de economische achtergrond van Trump-aanhangers en de soorten kiezers die extremistische bewegingen steunen. Brin zegt dat ‘stemmen geen rationele daad is’ en dat niet alle steun van Trump kan worden toegeschreven aan ‘inkomensongelijkheid’. Hij suggereert dat Trump-stemmers misschien eerder gemotiveerd zijn door verveling dan door legitieme zorgen.

(00:49:10) Een medewerker vraagt ​​of Google bereid is te ‘investeren in grassroots, hyperlokale inspanningen om tools en services en begrip van Google-producten en -kennis te bieden’ zodat mensen ‘weloverwogen beslissingen kunnen nemen die het beste zijn voor zichzelf . “Reactie van Pichai: Google zorgt ervoor dat zijn” educatieve producten “bereiken” segmenten van de bevolking [zij] zijn momenteel [niet] volledig aan het reiken. ”

(00:54:33) Een medewerker vraagt ​​wat Google gaat doen over “verkeerde informatie” en “nepnieuws” gedeeld door “kiezers met weinig informatie.” Pichai antwoordt door te stellen dat “investeringen in machine learning en AI” een ” grote kans “om het probleem op te lossen.

(00:56:12) Walker reageert op een publiekslid en zegt dat Google ervoor moet zorgen dat de opkomst van populisme niet verandert in ‘een wereldoorlog of iets catastrofaals … en in plaats daarvan een bliepje, een hapering’.

(00:58:22) Brin vergelijkt de Trump-kiezers met aanhangers van het fascisme en het communisme, waarbij de voormalige beweging wordt gekoppeld aan ‘verveling’, die Brin eerder aan de kiezers van Trump had gekoppeld. “Soms sluipt het een soort sluipende, echt slechte dingen in”, zegt Brin.

(01:01:15) Een medewerker van Google zegt: “sprekend tegen blanke mannen, er is nu een mogelijkheid om je voorrecht te begrijpen” en spoort werknemers aan om “door de vooringenomen bustingtraining heen te gaan, over privileges te lezen, te lezen over de echte geschiedenis van onderdrukking in ons land. “Hij dringt er bij de werknemers op aan om” tijdens het Thanksgiving-diner over de kwesties te praten waar je hartstochtelijk over bent en niet terug te lachen en uit te lachen wanneer je de stem van onderdrukking via metaforen hoort spreken. “Elke uitvoerende macht op het podium – de CEO, CFO, twee VP’s en de twee medeoprichters – juichen de medewerker toe.

(01:01:57) Een publiekslid vraagt of de leidinggevenden “iets positiefs van dit verkiezingsresultaat” zien. Het publiek van Google-medewerkers en de leidinggevenden op het podium barst in lachen uit. “Jongen, dat is nu een hele moeilijke”, zegt Brin.

Hier in anderhalve minuut – ‘scary’, ‘offensive’:

Commercial Photography

Mike