Reageer op: Nederlandse politiek

Forum Forums Wereldpolitiek & nieuwsachtergronden Nederlandse politiek Reageer op: Nederlandse politiek

#216294

fatsnotbad
Sleutelbeheerder

Kuzu (DENK) stuurt iedereen op boetetocht naar Srebrenica ‘in verband met bijzondere verantwoordelijkheid Nederland’

http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/07/kuzu-denk-stuurt-iedereen-op-boetetocht-naar-srebrenica-in-verband-met-bijzondere-verantwoordelijkheid-nederland/

Zullen we het even hebben over de gruwelijkheden begaan door moslims onder Naser Oric:

De echte gebeurtenissen in Srebrenica en de burgeroorlog in Joegoslavië waren veel complexer dan het simplistische en daardoor misleidende plaatje dat ons in en door de media wordt geschetst. In 2015 vroeg bijvoorbeeld de Servische journalist-auteur Nikola Zivkovic zich af waarom er geen enkele getuige kon worden gevonden, en er tevens geen enkele (satelliet)foto van de slachtpartij bestaat, en dat terwijl het gebied constant nauwgezet door Amerikaanse satellieten in de gaten werd gehouden.

Er waren wèl getuigen van de oorlogsmisdaden van Naser Oric, commandant van de moslim strijdkrachten in Srebrenica. De verhalen van Nederlandse blauwhelmen over wat er zich in het kamp van de jihadstrijders afspeelde, worden door foto’s bevestigd. Op die (van datums voorziene) foto’s zijn leden van het islamitische executiecommando te zien, terwijl ze poseren naast hun vastgebonden Servische slachtoffers. De executies werden ook gefilmd en gebruikt als propagandamateriaal voor buitenlandse geldschieters, en zelfs als ‘cadeau’ overhandigd aan de Bosnische president Alija Izetbegovic.

Het klopt dat bij de verovering van Srebrenica veel moslims door de Serviërs zijn vermoord. Wat er nooit bij wordt gezegd is dat die Serven wraak namen voor het feit, dat eerder duizenden van hun gezins- en familieleden door moslims waren afgeslacht. Dat is natuurlijk geen excuus, maar plaatst de gebeurtenissen wel in een veel genuanceerder licht. Waarom krijgen wij in het Westen dan uitsluitend een zeer eenzijdige versie te horen, een waarbij moslims schijnbaar uitsluitend weerloze slachtoffers mogen zijn, en de (christelijke) Serviërs enkel wrede daders, zoals ook in de rechtbank in Den Haag weer gebeurde?

Tijdens de Joegoslavische burgeroorlog bezetten VN- en NAVO troepen Srebrenica en enkele andere, voornamelijk door Serviërs bewoonde gebieden. De Serviërs werden gedwongen ontwapend, maar de moslims niet; die kregen zelfs moderne wapens van de NAVO overhandigd. Die vielen daarmee vervolgens de omliggende Servische dorpen binnen –zelfs vanuit de door VN blauwhelmen beschermde zones, ook bij Srebrenica-, waar de bewoners vervolgens werden mishandeld en afgeslacht.

http://xandernieuws.punt.nl/content/2017/11/Mladic-veroordeeld-maar-dit-gebeurde-er-echt-in-Srebrenica

En dit was mijn tekst voor Dotcom Radio op 26 nobember 2017:

Ratko Mladic veroordeeld tot levenslang in showproces in Den Haag. Na Milosevic en Karadzic is Mladic het laatste grote kopstuk dat moet boeten voor de oorlogsmisdaden van Bill Clinton en de NAVO tijdens de Balkan-oorlog in de jaren ’90. Mladic stond terecht voor de vermeende massamoord op 8000 moslimmannen in de door Dutchbat, o.l.v. generaal Karremans bewaakte, ‘veilige enclave’ Srebrenica. Er zijn geen satellietbeelden of foto- of filmbeelden van deze ‘massamoord’ en volgens mij moet je voor een rechtbank allereerst aan kunnen tonen dat dit daadwerkelijk heeft plaatsgevonden.

Waar wel beelden van zijn (o.a. op het beruchte fotorolletje met foto’s genomen door Dutchbatters dat destijds ‘kwijt is geraakt’) zijn oorlogsmisdaden begaan door moslims o.l.v. hun commandant Naser Oric. De tactiek van de moslims, die uit alle delen van de wereld kwamen en dus lang niet alleen inheems waren aan het land en het gebied, was dat ze ‘s nachts op moordtocht gingen en letterlijk duizenden Servische christenen op gruwelijke wijze hebben uitgemoord. Overdag trokken ze zich terug in hun huizen en werden ze beschermd door Dutchbat.

Het is onmiskenbaar dat de actie van de Serviers een wraakactie was die specifiek gericht was tegen de moslimmannen, er zijn ook beelden waarin Mladic zegt dat ze wraak gaan nemen op de moslims en waarin je ziet dat vrouwen en kinderen vrije doorgang krijgen. Volgens het oorlogsrecht was dit echter geoorloofd, aangezien de moslimmannen die de nachtelijke moordpartijen op Serviers begingen burgermilities waren die standrechtelijk geexecuteerd mochten worden. Als Mladic al terecht moet staan voor wat daar gebeurd is, waarom loopt Oric dan nog vrij rond en zit hij niet in het beklaagdenbankje? Om maar te zwijgen van het tuig in Brussel en Washington dat de boel achter de schermen aanstuurde en de moslims bewapende met high-tech wapens van de NAVO!

Mike