Reageer op: Censuur, media

Forum Forums Wereldpolitiek & nieuwsachtergronden Censuur, media Reageer op: Censuur, media

#215581

fatsnotbad
Sleutelbeheerder

Wikipedia in Italië blokkeert zijn site uit protest tegen de modernisering van het Europese auteursrecht. Het Europees parlement stemt deze week over de wet die dit regelt. De nieuwe regels kunnen ertoe leiden dat er moet worden betaald voor het linken naar nieuwsartikelen. De wet bevat ook strengere regels voor het gebruik van foto’s voor het maken van memes, grappige plaatjes met teksten.

De nieuwe Europese regels zouden “mogelijk het einde betekenen van een vrij toegankelijk internet”, zo is te lezen op de website van Wikipedia Italië, schrijft de BBC.

Wikipedia sluit niet uit dat het zelf de deuren zal moeten sluiten als het niet langer gratis kan linken naar nieuwsartikelen, iets dat veelvuldig gebeurt in artikelen op de site. “Als het voorstel wordt aangenomen kan het onmogelijk worden om nog langer nieuwsartikelen te linken of ze terug te vinden via een zoekmachine”, zo is te lezen in de mededeling op wikipedia.it.

https://media.tpo.nl/2018/07/03/italiaanse-wikipedia-plaatst-protestmededeling-tegen-mogelijk-nieuwe-eu-online-auteurswetten/

Mike