Reageer op: Even voorstellen Anna 67 (astma)

Forum Forums Stel jezelf even voor Even voorstellen Anna 67 (astma) Reageer op: Even voorstellen Anna 67 (astma)

#213112

Ben
Bijdrager

Die acerola poeder heeft toch wel mijn nieuwsgierigheid gewekt mbt het ascorbinezuur gehalte.
Een verse acerolabes zou ca. 5% aan ascorbinezuur bevatten.
De acerola poeder die bij andere aanbieders wordt verkocht(o.a. pit-pit, superfoodsonline), omschrijven dat de poeder 10% aan vitamine C zou bevatten. Dus van deze aanbieders zou je 10 gram poeder moeten gebruiken om aan 1 gram ascorbinezuur te komen.
Het merk HealthForce Truly Natural Vitamine C bied een vorm van acerola cherry (bes) extract/concentraat poeder aan. Bij elke 1,5 theelepel van deze poeder zou je aan 302 mg complete vitamine C binnen krijgen.
Dit komt dus neer op dat je ca. 5 theelepels zou moeten gebruiken om aan 1 gram vitamine C te komen.

De acerola poeder van leefbewust zou dan dus van een geheel andere kwaliteit kunnen zijn; in ieder geval met betrekking tot het vitamine C gehalte.

Nogmaals, welke voorkeur iemand kiest/heeft met betrekking tot vitamine C, dat is aan een ieder zelf.

Ik gebruik zelf al lange tijd de pure ascorbinezuur kristallen en heb zelf gelukkig geen last van bijwerkingen als dorstigheid. Ook mijn maag kan er goed tegen, zelfs bij inmiddels hogere doseringen. Ook wil ik er zeker van zijn dat als ik een bewuste keuze maakt om bv. 3 gram ascorbinezuur te willen gaan innemen, ik deze ook binnenkrijg.

Soms kan ik alleen niet goed begrijpen als iemand absoluut geen voorstander zegt te zijn voor het gebruik van een geisoleerde vorm zoals ascorbinezuur, maar daar in tegen geen enkel probleem heeft om een geisoleerde vorm van bv. vitamine D wel in te nemen. Ja echt…ik kom ze tegen. Zo kun je natuurlijk ook gaan denken over mineralen, moet je deze dan wel in geisoleerde vorm willen innemen/gebruiken. Magnesium is daarvan een welbekende voorbeeld. Wat voor een onevenwichtigheden zou dat allemaal niet mogelijk kunnen veroorzaken 😉