Reageer op: Even voorstellen Anna 67 (astma)

Forum Forums Stel jezelf even voor Even voorstellen Anna 67 (astma) Reageer op: Even voorstellen Anna 67 (astma)

#213108

Ben
Bijdrager

Werkt ascorbinezuur beter dan acerola? Iemand die dat weet?

september 28, 2017 om 11:47 am #185421REACTIE

Gerard

Bijdrager
”Eerde andersom: Met acerola zitten de bioflavnoïden er meteen bij. Wellicht lang niet alle, maar je eet toch nog andere dingen ook.
In acerolapoeder zit per gewichtseenheid 17 gram vitamine C per 100 gram. Om dezelfde hoeveelheid vitamine c binnen te krijgen als met pure vitamine c moet je er dus 6 keer zoveel van innemen. Maar omdat het in acerolapoeder samenkomt met nog een hele rij stofjes, kan het effect sterker zijn. Uitproberen maar?”

Het is wat mij betreft dus een aanname dat er 17 gram vitamine C in 100 gr acerola poeder zou zitten. Mocht dit echt zo zijn, dan klopt het dat in dit geval er 6 gram acerola poeder nodig is om tot 1 gram ascorbinezuur te komen.
Of het effect sterker is heb ik al besproken en is naar mijn idee ook zeker aanneembaar. Hetzelfde is naar mijn idee ook aanneembaar bij puur ascorbinezuur als je deze samen met de door mij benoemde mineralen zou innemen of dat deze in ieder geval in voldoende mate in het lichaam aanwezig zullen zijn. Zwavel alleen zorgt ook al voor een betere opname (in de vorm van bv. msm of taurine.)