Reageer op: Even voorstellen Anna 67 (astma)

Forum Forums Stel jezelf even voor Even voorstellen Anna 67 (astma) Reageer op: Even voorstellen Anna 67 (astma)

#213093

Ben
Bijdrager

Ik wil niet teveel verwarring gaan scheppen in het vitamine C verhaal en aanbevolen product, maar realiseer je wel dat natuurlijke vitamine C poeders van bessen nooit getest worden op de mogelijke aanwezigheid van o.a. nanodeeltjes. Ook wil ik opmerken dat je soms best wel veel bessenpoeder nodig hebt om aan de hoeveelheid van 1 gram/1000mg ascorbinezuur te komen. Met bv. camu camu poeder soms wel tot 15 gram en dan moet je er nog wel van op aankunnen dat de hoeveelheid aangegeven ascorbinezuur in het product klopt (ik kan het zelf niet testen). Tijdens het droogproces gaat er namelijk veel verloren. En waarom zou acerola poeder een (veel)hoger content aan ascorbine zuur bevatten dan camu camu, ook al wordt dit soms op de verpakking wel aangegeven. Een andere vorm van droogproces misschien? Indien je spreekt over een acerola extract kan ik me een hoger content uiteraard wel voorstellen.
Door de aanwezige andere stoffen geloof ik wel dat een complete vitamine c poeder van bv. fruit beter door het lichaam kan worden opgenomen en dan met name door de aanwezigheid van kleine hoeveelheden mineralen zoals magnesium, zwavel, koper en zink. Maar persoonlijk neem ik door de hedendaagse omstandigheden mbt o.a luchtvervuiling, deze mineralen liever extra als supplement in (veel) hogere hoeveelheden dan standaard aanbevolen.
Dat een teveel aan ingenomen hoeveelheid ascorbinezuur wordt uitgeplast en dat het daarom zonde zou zijn om een grotere hoeveelheid in te nemen dan bv. 1 gram is ook weer zo’n verhaal waar je vraagtekens bij kunt plaatsen. Hoe ik er zelf al een aantal jaartjes over denk, is dat een inname van 3 tot 5 gram ascorbinezuur per keer geen verspilling hoeft te zijn en wel degelijk zijn werk doet in het lichaam (beter dus dan die 1 gram) voordat het wordt uitgescheiden door de nieren. Wel is het dan belangrijk om je mineralen inname ook te gaan verhogen en dan met name die ik eerder aangaf.
Zoals je wel uit dit verhaal wel kunt opmaken, gaat mijn persoonlijke voorkeur daarom naar puur ascorbinezuur.
Mocht je o.a. het nanoverhaal of de hoeveelheid van poeder (ook misschien het kostenplaatje) die je moet gaan innemen om tot die 1 gram ascorbinezuur te komen, niet van belang vinden en je beter voelen bij de natuurlijke poeders…de keuze ligt uiteraard altijd bij jezelf.