Reageer op: Bloeduitslagen: ijzer & TSH.

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Bloeduitslagen: ijzer & TSH. Reageer op: Bloeduitslagen: ijzer & TSH.

#212988

Binc
Bijdrager

Ik haal dit oude topic even omhoog.

Vanmorgen heb ik dan eindelijk bloed laten prikken en urine weg gebracht. 11 buizen.
Ik zag in het ziekenhuis dat je tegenwoordig in kan loggen en je uitslagen kan zien.
De klachten die topic starter hier heeft geschreven komen overeen met mijn eigen klachten.
Ik heb vanmorgen in gelogd en zag al mijn bloedwaarden terug. Continue is daar sprake van een te laag ijzer. En lage ijzerverzadiging.
Transferrine is goed net als ferritine, HB en Ht. Conclusie is elke keer, geen bloedarmoede. Maar deze uitslagen staan er meerdere malen sinds 2008 met een lage ijzerverzadiging.
1 keer was ijzer te hoog omdat ik ijzertabletten moest slikken.
Ik nam daarvoor floradix. Dat doe ik nooit meer maar wist toen niet beter.
Toen ik bij mijn huidige huisarts kwam kreeg ik B12 maar kon niet zeggen dat ik ervan op knapte. Persoonlijk begin ik te vermoeden dat ik en meer mensen met mij die klachten hebben, wel bloedarmoede kunnen hebben, maar dat de manier van meten en de conclusies die eruit getrokken word voor wat betreft bloedarmoede niet kloppen. Zegt de ijzerverzadiging niet iets over of dit in je cellen komt? Geen idee maar het lijkt mij een logische redenering.
Ik heb nu Reticulocyten erbij laten prikken en erytrocyten. Daarnaast nog een aantal dingen die ik zelf heb aangestreept.
Alles voor de schildklier had de huisarts al gedaan.

Toen ik vorig jaar lever glanduar en nier glandular ging nemen in combi met behoorlijk wat chloride ging het heel snel de betere kant op met mij. Ik denk dat voornamelijk deze 3 supplementen bijgedragen hebben tot verbetering van bloedarmoede in combi met prociotica.
Een bloedarmoede die volgens artsen niet kan.
Inmiddels heb ik toch aardig wat topics gelezen hier, vooral van dames die kampen met klachten in deze richting. Ferritine is overigens voorzover ik begrijp ook helemaal niet betrouwbaar als meting omdat dit een fase eiwit is die vals verhoogd kan zijn. Voorlopig houden de meeste artsen Ferritine aan als gouden standaard om te bepalen of er sprake is van bloedarmoede. In onderstaande link staat echter aangegeven dat dit niet altijd betrouwbaar is. Is deze goed heb je geen bloedarmoede! Overigens nog een dingetje om op te letten, als je toevallig rookt is je HB altijd hoger. Dus ook dat kan een bloedarmoede maskeren.

https://www.hematologienederland.nl/book/export/html/730

Momenteel ervaar ik dezelfde klachten als voorheen. Vooral duizelig en gejaagd. Of de ontgifting met waterstofperoxide hier iets mee te maken heeft weet ik niet. Ik ben momenteel weer erg strikt begonnen met mijn glandular supplementen en strak voedingsprotocol. Ik merk nog steeds dat extra maagzuur dus wel degelijk helpt. Ik ga maar weer eens op zoek naar de super enzymen van NOW.
Feit dat ik steeds last van mijn ogen heb en het gevoel zand in mijn ogen zou dus ook wel van die bloedarmoede kunnen komen. Uitslagen zullen volgende week vast weer goed zijn! Conclusie, geen bloedarmoede. Maar ik ben dan erg benieuwd of de uitslag van mijn ijzerverzadiging weer te laag is.