Reageer op: Nederlandse politiek

Forum Forums Wereldpolitiek & nieuwsachtergronden Nederlandse politiek Reageer op: Nederlandse politiek

#198327

fatsnotbad
Sleutelbeheerder

De auteur van het stuk in De Volkskrant is Natalie Righton. Ik ken haar verder niet, maar dit is haar doopzeel:

Natalie Righton (1976) studeerde internationale bedrijfskunde en werkte zes jaar als persvoorlichter voor hulporganisaties, waaronder Artsen zonder Grenzen. Voor dit werk was ze te vinden in landen als Congo, India en Zambia. In 2007 volgde ze de postdoctorale dagbladopleiding journalistiek en slaagde cum laude (Erasmus Universiteit Rotterdam). In hetzelfde jaar maakte ze samen met fotograaf Ton Koene twee kinderboeken, waarvoor ze weer de wereld rondreisde en terecht kwam in landen als Colombia en Tsjaad. In de zomer van 2007 werkte ze voor het eerst als buitenlandredacteur bij de Volkskrant. Sinds begin 2008 werkt Natalie voltijds bij deze krant. Eerst als buitenlandredacteur, vervolgens als (tijdelijk) parlementair verslaggever in Den Haag en daarna als internetredacteur in Amsterdam. In de tussentijd kwamen ook het derde en vierde kinderboek van Natalie uit.

Natalie heeft tussen januari 2010 en januari 2013 gewerkt als vaste correspondent voor de Volkskrant in Afghanistan. Standplaats: Kabul. Ze woonde daar in een normaal woonhuis, zonder bescherming van het leger. Haar werk werd in april 2012 bekroond met De Tegel, de hoogste prijs voor Nederlandse journalisten. Ze schrijft momenteel een boek over haar ervaringen in Afghanistan: “Duizend Dagen Extreem Leven” komt in april 2013 uit bij uitgeverij Lemniscaat.

Natalie gaat per 1 februari 2013 werken als parlementair verslaggever voor de Volkskrant in Den Haag. Ze gaat schrijven over defensie, buitenlandse zaken en ontwikkelingssamenwerking.

Wat is haar agenda? Het lijkt me niet slim om nu de positie van Zijlstra (en dus het kabinet) op scherp te zetten!

Mike