Re: 1 jaar GAPS

#25161

fatsnotbad
Sleutelbeheerder

Ik herken hier wel erg veel in, ook in de vasthoudendheid van rapunzel. Ik heb zelf het eliminatie-dieet gedaan, en had een boekje op zak met wat ik nog wel kon eten, wat absoluut niet mocht en wat 1 keer in de 5 dagen mocht.

Ik maakte iedere dag een lijstje met wat ik gegeten had, om maar niet de fout in te gaan. de eerste weken warten ongelooflijk: mijn chronische bijholte ontsteking verdween, mijn handen voelden niet meer droog(geen winterhanden meer), mijn haar voelde zeer veel beter( dit was dof/kleurloos/gebroken) en toen voller/kleur veel mooier/glans.

Darmklachten verdwenen, meer energie.

Dus dat was niet niks. Echter toen terugval, weer opkrabbelen en dit bleef maar doorgaan.

Volgens mijn behandelaarster kreeg ik nog steeds verkeerd voedsel binnen, dus nog beter uitkijken, nog meer weglatren, water filteren etcv. En vooral schuldig voelen wat ik nog verkeerd deed.

Daarna de twijfels, is dit wel zo goed? maar ook: in het begin ging het zo goed, dat wil ik weer terug.

Dat is dus niet gelukt, ik heb mij van dit dieet losgeworsteld, kwam bij orthomeluculair therapeut, en daarna op internet bij Mike en zijn visie.

En deze visie geeft zoveel rust in mijn lijf, het klonk logisch, ik heb van alles over westonprice gelezen.

En ik leer luisteren naar mijn lichm.

Ik zag goede dingen in gaps, maar alles in mij verzette zich tegen het volledige gapsprotocol. Maar westonprice met elementen van gaps voelt erg goed.

Het is echter vooral een heel proces waar ik door moest.

(overigens heb ik nog steeds geen bijholte ontstekingen meer, mijn haar is nog steeds veel mooier en gezonder dan jaren terug, mijn vel is niet meer droog, nagels zijn veel sterker en glanzend, dus ik heb totaal geen spijt dat ik dit dieet heb gevolgd, wel is het jammer dat ik dit bijna 2 jaar heb gevolgd, maar ws was het nodig om inzicht te krijgen in mijzelf en weer meer te kunnen leren).