Zelf worst en/of gehakt maken

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Zelf worst en/of gehakt maken

Dit onderwerp bevat 5 reacties, heeft 4 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Alexandra 3 jaren, 9 maanden geleden.

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
  • Auteur
    Berichten
  • #3361

    Alexandra
    Participant

    Zijn er mensen op t forum die zelf hun eigen worst en/of gehakt maken? Ik ben me aan het orienteren om dit in de nabije toekomst te gaan doen. Ik zal de volgende keer als ik bij de slager kom vragen of hij ook darmen heeft. (Om de worst zijn jasje te geven.)

    Tips en trucs zijn van harte welkom!

    #77211

    Anoniem

    geprobeerd en truuk misluukt 🙄

    leverworst om precies te zijn in de darm dan.

    Poekie’s manier gaat prima.

    #77212

    Poekie
    Moderator

    Zelf leverworst maken, wij doen het in een glazen pot, kun je ook makkelijk invriezen.

    Lia

    #77213

    Alexandra
    Participant

    Ja, de leverworst is me bekend. Maar ik wil ook graag saucijzen maken. En eigen gehakt.

    Trouwens, de leverworst is bij mij meer een gehaktprut (zo ziet t er uit), maar heb nu een vleesmolen. Ik denk dat de volgende lading er “echter” uit zal zien. Zit ook in potjes in de vriezer 😀

    #77214

    autumn
    Participant

    Volgens mij stelt gehakt maken niks voor, zeker als je al een vleesmolen hebt. Ik heb laatst een paar plakken spek in een hakmolen tot pasta vermalen. Dit vermengd met rundergehakt en tot een prima half-om-half gekneed…

    #77215

    Alexandra
    Participant

    Welk vlees kan je beste nemen voor het maken van gehakt?

    Op die manier kan je dus ook eerst je varkensvlees fermenteren en daarna gehakt van maken.

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.