Zeezout uit Portugal

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Zeezout uit Portugal

Dit onderwerp bevat 8 reacties, heeft 4 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Anoniem 3 jaren, 8 maanden geleden.

9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)
  • Auteur
    Berichten
  • #3898

    JVG
    Participant

    http://www.sal-tradicional.com/

    Iemand enig idee of dat vgl is met Keltisch zeezout. Ik heb Keltisch besteld en 1malig kan ik het ontvangen via Breizh aan de kosten vermeld op hun site (voor Benelux)daar dit niet vermeld was. Naar Spanje is het immers duurder te verzenden, 25euro. Ze konden wel slechts 9kg verzenden aangevuld met nog een zakje 250gr fleur de sel als gift voor de verwarring. Bovendien hebben ze vemeld dat er ook in Portugal iets soortsgelijks is, maar zonder naam. Ik ben op dit uitgekomen. Heb ook aan hen de vraag gesteld.

    Ik veronderstel dat Mike of een ander hier wel iets meer van zal weten.

    Alvast bedankt.

    #83273

    JVG
    Participant

    @mike :

    Ik heb antwoord uit Portugal, doch in het engels.

    Dear Mr,

    From the way it is taken, there is hardly any difference:

    Both Celtic sea salt and our traditional Portuguese sea salt (Marisol Sal Tradicional) are gathered by hand in small salt pans.

    Pre-concentrated brine is fed into the pans, where the salt starts crystallising with further evaporation by sun and wind.The growing crystals precipitate to the bottom of the pans from where they are taken every 2 to 4 weeks with wooden rakes by the ‘marnotos’ (salt gatherers).

    However, the soil where the salt pans are located might have a different characteristic and chemical composition, for geological reasons.

    Here in the Algarve, we have mineral rich clay soils (“argil” in Portuguese) in the Sotavento region which is the Eastern part of the Algarve, where most traditional salt pans are situated and where our salts come from.

    Both Celtic sea salt and our traditional sea salt are not processed and remain in the natural, unrefined state, thus preserving the rich mineral composition; typically, artisan sea salts come with an increased amount of Calcium, Magnesium and Potassium, which is true for both Celtic and our sea salt.

    However, for food safety reasons, we check the raw traditional salt for impurities and remove them by hand and mill it carefully to facilitate usage and avoid big crystal lumps. Both processes don’t change the organoleptic qualities of our salt.

    Hope this helps – I’ve concentrated on traditional salt, not on Flor de Sal

    Two containers of our Sal Tradicional Fine (article #2606 with 5kg each) would cost 13 Euros + 11 Euros for the shipping. All together would be 24 Euros.

    Mit freundlichem Gruß,

    With kind regards,

    Com os melhores cumprimentos,

    Stephan Schade

    International Sales Manager

    stephan@marisol.biz

    Marisol® Sea Salt | Böer & Siebert, Lda.

    ph +351 289793-601, fax -293

    stephan@marisol.biz | http://www.marisol.biz

    BOER & SIEBERT LDA | LOTE 162, RUA 19

    ZONA INDUSTRIAL | 8700-281 OLHAO, PORTUGAL

    VAT-Id. (NIPC) PT 507 683 072

    +++ Visit us at these trade fairs – booth location coming soon:

    14 to 17 April, FIL Feira Internacional de Lisboa, Lisbon +++ 30 April to 2 May, 2013, Direct Energy Centre, Toronto

    Is dit nu ook goed ?

    Welke 84 (of meer) mineralen zitten er in het Keltisch, zodat ik dat even kan navragen of die daar ook inzitten, want 24euro of 64euro is wel een heel verschil.

    #83274

    Webmaster
    Participant

    Ik zou in jouw geval voor het Portugese zout aan. Scheelt je enorm in de kosten en het zoutwinningsproces is identiek aan dat van Bretagne.

    Mike

    #83275

    JVG
    Participant

    Ik heb hun analyse van de samenstelling opgevraagd en ook ev verschepingskosten naar B/NL.

    Met zo’n prijsverschil kan dit wel interessant zijn.

    #83276

    http://www.seaagri.com/ heeft iemand hier eraring mee? wij hebben proeven gedaan op de kwekerij’ helaas wil mijn werkgever er iet mee doorgaan. Ik zag wel wat positieve dingen. Het wordt ook gebruikt om sole te maken.

    #83277

    Webmaster
    Participant

    Is heel makkelijk zelf te maken van Keltisch zeezout. Als prijs een bezwaar is voor je werkgever kan ik hem eenmalig leren om deze oplossing zelf te maken. Evt. is de oplossing is ook heel eenvoudig natriumarm te maken!

    Mike

    #83278

    Anoniem

    Ik wil het ook gaan gebruiken in de moestuin het Keltisch zeezout.

    Ik heb gelezen over het gebruik

    Is het nodig om het natriumarm te maken ? En hoe moet dat?

    #83279

    Webmaster
    Participant

    Nee, het is niet nodig om het natriumarm te maken. Hoe dat moet, vertel ik niet, want ik geef betaald advies, dus je kunt me eenmalig inhuren. 😉 Ik verstrek al voldoende gratis informatie, dus dit trucje houd ik voor mezelf…

    Mike

    #83280

    Anoniem

    Als niet nodig is, bespaar ik de advieskosten 😀 , kan ik jute van kopen :mrgreen:

9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.