Worsten

Dit onderwerp bevat 27 reacties, heeft 13 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Anoniem 3 jaren, 1 maand geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 28)
  • Auteur
    Berichten
  • #5323

    Codexx
    Lid

    Ik zag op het forum een varkens slager die worsten maakt met enkel keltisch zeezout als conserveringsmiddel.

    Kent iemand andere slagers die zo werken?

    Welke conserveringsmiddelen zijn gebruikt in de worsten die jullie eten?

    #101432

    Poekie
    Moderator

    Wij maken zelf leverworst en daar gaat dan dus ook Keltisch zeezout in.

    Lia

    #101433

    mappas
    Participant

    Ik verwen mezelf heel af en toe met zo’n sappige halve Hema-rookworst……..maar ik durf er wat om te verwennen dat daar geen Keltisch zeezout inzit 😉

    #101434

    Alexandra
    Participant

    Waar zag je dat Codexx?

    #101435

    Tanja
    Participant

    Hè Bah Enjoy, dat kun je toch geen verwennen noemen, die gore rommel.

    Ingrediënten Hema rookworst:

    Varkensvlees (95%)

    Water

    Zout

    Varkensvet

    Stabilisator E451 en E452

    Dextrose

    Suiker

    Aroma’s

    Varkenshemoglobine

    Smaakversterker E621

    Conserveermiddel E250

    #101436

    Webmaster
    Participant

    En dan hebben we het nog niet gehad over het dierenleed dat hier achter zit:

    http://www.wakkerdier.nl/vee-industrie/varkens

    Ik weet het, van de site van Wakker Dier. Niet altijd mijn vrienden, maar hier hebben ze gewoon gelijk in!

    Mike

    #101437

    Codexx
    Lid

    de Feijter

    Lid

    Onze vleeswaren bevatten het volgende:

    Coppa met Keltisch zeezout gezouten

    Luchtgedroogde ham met Keltisch zeezout gezouten

    Buikspek met Keltisch zeezout gezouten

    Rugfilet met Keltisch zeezout gezouten

    Bovenstaande vleeswaren hebben geen enkele toevoeging.

    Paté alleen met colorosozout/geen lactose en geen gluten

    Leverworst,kookworst en hausmacher bevatten fosfor

    Grillworst bevat fosfor en iets gluten in de marinade van sojasaus

    Alle gedroogde metworsten en salamies bevatten colorosozout voor de productveiligheid.

    Als je nog meer informatie wilt laat maar even weten.

    Dit topic over grasgevoerd vlees

    #101438

    Poekie
    Moderator
    Quote:
    Ik verwen mezelf heel af en toe met zo’n sappige halve Hema-rookworst……..maar ik durf er wat om te verwennen dat daar geen Keltisch zeezout inzit

    Het is trouwens een rookworst van Unox.

    Lia

    #101439

    ad ligtvoet
    Participant

    Een groot probleem zit ook bij het verhaal vraag en aanbod. Heb zelf lang als slager gewerkt en heel duidelijk meegemaakt hoe de klanten jaar na jaar steeds meer bij de supermarkt het vlees en vleeswaren gingen kopen.Men wou er gewoon niet aan dat wanneer er ambachtelijk te werk gegaan wordt het produkt er gewoon anders uitziet(kleur,eenheid etc.)Probeer maar eens afgstorven vlees te verkopen,was vroeger juist een voorwaarde om het te verkopen.Smaak is ook zoiets.De chemische troep in de produkten vanderd de smaakbeleving zodat de consumenten een natuurlijke smaak niet meer als lekker ervaren,zeker wanneer ze de troep al vanaf de kindejare eten.

    Tijdens mijn wandeling in het gebied van de Zugspitse heb ik bij een boer in de bergen peperworstjes gegeten.Ik wist eigenlijk niet eens dat ik die besteld had,maar goed ik dacht daar gaat ie dan,gewoon eten.Zo zou ik ze wel vaker eten.Heerlijk.

    ad

    #101440

    rotterdam
    Participant

    Hallo,

    Weet iemand of er verantwoorde rookworsten bestaan? Is het sowieso mogelijk om iets a la gerookte zalm te krijgen zonder dat daar suiker aan is toegevoegd? Vandaag bij de visboer gevraagd om gerookte zalm zonder conserveringsmiddelen en suiker maar thuis aangekomen las ik toch dat er suiker in zit. En hoe zit dat met boterhamworst zoals bijvoorbeelde kipfilet is dat ergens zonder alle troep te krijgen?

    Esther

    #101441

    ManonG
    Lid

    Esther,

    Ik laat bij de slagers van de Groene Weg altijd kalkoenrollade maken zonder zouten en specerijen. Het vlees wordt in een oven gebakken zonder toegevoegde boter of vet. Je zit wel gelijk vast aan een kilo of 2. Maar die wordt op verzoek keurig netjes gesneden op vleeswarendikte en per 100 gram verpakt.

    De kans is groot dat ze dit met kip ook kunnen doen.

    Manon

    #101442

    Anoniem

    Ik koop sinds kort heerlijke worst van Lombok (Schalkhaar) op de markt in A’dam, geen toevoegingen, en dat is inderdaad best zeldzaam. Heerlijke geitenworst, ik zal morgen eens kijken voor rookworsten ik denk dat ze die wel hebben.

    #101443

    Webmaster
    Participant

    Manon,

    Kalkoen is mager witvlees. Ik zou juist wel boter of vet toevoegen ter compensatie.

    Mike

    #101444

    ManonG
    Lid

    Mike, die voegen we zelf toe als we het eten. Net als zwarte peper en keltisch zeezout. Maar zo lopen we geen risico dat de slager de verkeerde soort olie of boter gebruikt.

    Manon

    #101445

    Anoniem

    Lombok heeft vanaf volgende maand weer rookworsten, zelf gerookt zonder toevoegingen.

    Varken, rund en wellicht lam.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 28)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.