Weston Price kooktechniek?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Weston Price kooktechniek?

Dit onderwerp bevat 1 reactie, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Webmaster 3 jaren, 6 maanden geleden.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
  • Auteur
    Berichten
  • #4624

    AbuKaliem
    Participant

    Weston Price kooktechniek?

    Heeft de tandarts/onderzoeker Weston ook iets verteld over kook technieken?

    Bv wokken, braden, stoven, grillen etc.

    En kwam hij bijvoorbeeld ook gezonde gemeenschappen tegen die frituurde met gezonde vetten?

    Ik weet dat bij ons in het dorp in Marokko de oudere generatie bijna altijd gebruik maakte van de tajine, dus langzaam stoven op laag vuur liefst op houtskool. Ik weet ook dat ze de ingewanden van de schaap, geit, of koe altijd boven houtskool (barbecue) klaar maakte.

    En geiten, schapen kop werd altijd gekookt met veel kruiden.

    Tegenwoordig hebben we veel kooktechnieken dus ben benieuwd of Weston daar advies over heeft gegeven.

    Alvast bedankt.

    #92721

    Webmaster
    Participant

    Nee, Price schrijft daar niets over. Maar ik wel! Recentelijk heb ik een artikel geschreven over soepen en stoofschotels, die in alle culturen ter wereld al eeuwenlang bereid worden:

    http://www.fatsforum.nl/topic/vlees-gaat-niet-rotten-in-je-darmen

    Al eeuwenlang wordt voedsel botermals gestoofd, waardoor kauwen niet of nauwelijks nodig is en waardoor het energierovende spijsverteringsproces ontlast wordt. Hoe minder kauwen en hoe minder spijsvertering hoe beter!

    Mike

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.