wat voor vis eten jullie zoal???

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid wat voor vis eten jullie zoal???

Dit onderwerp bevat 68 reacties, heeft 31 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Anoniem 1 jaar, 10 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 69)
  • Auteur
    Berichten
  • #2980

    robinAlexander
    Participant

    Ik eet best veel vis en ben benieuwd wat voor vis jullie eten ??

    Wat ik veel eet is: Makreel,Haring,Sardine/sprot

    maar vooral makreel een lekkere vette makreel die staat wel op nummer 1 bij mij.

    #72474

    Anoniem

    Wilde zalm van de lidl

    #72475

    miek
    Participant

    Ik eet ook vis van de Lidl. Wilde zalm en vis van MSC keurmerk.

    Miek.

    #72476

    robinAlexander
    Participant

    Oke oke Daar ben ik dus radicaal mee gestopt Zalm eten wat ze met die vissen doen is echt niet gezond.

    Biologische zalm wordt gekweekt in kooien die in zee hangen. Het gaat dus niet om wilde zalm, maar om aquacultuur

    Die vis kan niet meer verkocht worden Als WILDEvis is gewoon te duur

    Als ik een supermarkt een wilde zalm zie verkopen weet ik gewoon dat die niet uit het wild komt.

    die vissen krijgen Soja eiwitten gevoerd en al die troep

    nee ik eet alleen nog vissen die niet gekweekt worden.

    #72477

    wortel
    Participant

    wilde zalm van de AH met MSC keurmerk, kun je daar niet van uitgaan dat het wilde zalm is? Weet wel dat er een tijd terug een artikel in het nrc stond over het keurmerk, dat het discutabel is maar ben de strekking vergeten…

    #72478

    Anoniem

    Rauwe haring. Ik eet gemiddeld zo’n 8 rauwe haringen per week, gewoon van de Volendammer. Ik heb er vandaag twee op. Soms ook zure haring, en zo 1x per twee weken een bakje met gerookte makreel. Sardines zijn waarschijnlijk nog beter, maar dat is zo veel werk.

    #72479

    Anoniem

    Rauwe zoute haringen zijn mijn favorieten, gevolgd door gestoomde makreel. Verder ben ik erg gek op rode poon en eten we geregeld Alaska Pollak.

    #72480

    robinAlexander
    Participant

    Haring vind ik ook heerlijk Thijs.

    Voor de mensen die in Amsterdam en omgeving wonen

    De aller lekkerste Haring verkopen ze bij : V.O.F. Volendammer Vishandel Tuijp

    Burgemeester van Leeuwenlaan 51, 1064 KK Amsterdam

    Echt een aanrader TOP!! haring.

    #72481

    Colin
    Lid

    Haring! Liefst vers van de mes. Het is op zijn best als het net voor je ogen schoongemaakt is, en niet te koud, want dan proef je het best. Verder gerookt haring (brado’s or kippers), gerookt makreel, soms sardines uit blik. Af en toe maak ik ook bouillon van een viskop. Oktopus is ook lekker, op z’n Galiciaans.

    Ik eet geen industrieel zalm. Ik ga af en toe naar Seattle (VS) op familie bezoek, en daar eten we echt wilde zalm uit Alaska. Peper duur maar zo lekker.

    Ik heb gelezen dat viskuit een superfood is, maar ik weet niet hoe het moet voorbereiden. Tips iemand?

    #72482

    Wilde zalm uit Alaska (uit blik) van Fish 4 ever

    Biologische zalm van de Duise Aldi maar dat zal ook wel niet helemaal zuivere koek zijn.

    Maatjesharing, en mosselen.

    Tonijn uit blik van Fish 4 ever, vissticks van zalm ( voor mijn zoon dit zijn nl. de enige vissoorten die hij eet.

    Wij zijn geen echte viseters (meer). Als kind aten we bij ons thuis veel braadharing, zure haring, rolmops maar daar ben ik mee gestopt omdat daar vaak E nummers in verwerkt zijn. En ik vraag me af of het wel gezond is.

    Gisteren dacht ik nog: ik moet eens wat meer vis op het menu gaan zetten omdat ik toch het gevoel blijf houden dat ik nog teveel moeite heb met het verteren van vlees. Ik weet niet of vis beter verteerbaar is? Ik wil het proberen.

    #72483

    vanille
    Participant

    Rond de carnaval eten wij in Limburg graag zure haring maar deze zijn alleen nog maar met zoetstoffen te krijgen. Weet iemand waar deze nog zonder zoetstoffen te krijgen zijn of kun je deze beter helemaal niet eten.

    #72484

    Anoniem

    Wilde Alaska zalm van de visboer, niet uit blik.

    En zo nu en dan een haring.

    Tonijn vind ik ook erg lekker, maar daar ben ik jaren geleden mee gestopt omdat ik dat niet meer ok vond, qua visstand. Heb niet meer onderzocht of dat inmiddels al weer kan.

    #72485

    Met dat probleem zit ik ook vanille. Die zure haring is zo traditioneel met carnaval.

    Het zit inmiddels al echt tussen de oren. Steeds vaker dat ik dezer dagen al zin krijg op een zure haring 🙂

    Ik heb er ook nog steeds geen gevonden zonder zoetstoffen.

    #72486

    Webmaster
    Participant

    Zalm met MSC-keurmerk is wildgevangen. De MSC vermeldt zelfs het vanggebied op hun website aan de hand van de code op de verpakking. De eiwitten in vis zijn inderdaad lichter verteerbaar dan vlees.

    Mike

    #72487

    Anoniem

    het lekkerste is: rauwe tonijn om te watertanden, maar ja, wil je dit wel eten als ze met uitsterven bedreigt worden.

    Zelf eet ik regelmatig zeebaars, zoute haring, kreeft en coquille maar dit is een schelpdier.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 69)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.