Vlees van de Woeste Grond

Forum Forums Stel jezelf even voor Vlees van de Woeste Grond

Dit onderwerp bevat 55 reacties, heeft 20 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Kaaskanlekkerzijn 1 jaar, 10 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 56)
  • Auteur
    Berichten
  • #111201

    Wij zijn nieuw op dit forum, ziet er interessant uit! Zoveel mensen die bewust bezig zijn met vergaren en verspreiden van kennis over voeding, goed om te zien.

    Wij hebben een bedrijf gespecialiseerd in natuurbegrazing door onze eigen kuddes van Schotse Hooglanders, Aberdeen Angus en Schoonebeker Heideschapen.

    Onderdeel van natuurbeheer is het laten slachten van een deel van onze dieren. Een mooi, eerlijk en lekker product rechtstreeks uit de natuur. Wij gebruiken geen antibiotica en chemische ontwormmiddelen.

    Om de keten geheel inzichtelijk te houden, beheren wij zelf de kuddes en verkopen wij rechtstreeks het vlees aan de consument.

    Op die manier kunnen wij de herkomst en de inhoud van het vlees 100% garanderen. In de tijd van al die vlees en andere voedselschandalen vonden wij dat belangrijk om een tegengeluid te kunnen geven.

    Tips en kritische vragen altijd welkom!

    http://www.vleesvandewoestegrond.nl

    begrazingsbedrijf http://www.natuurlijkbeheer.nl

    #111551

    Wij zijn nieuw op dit forum, ziet er interessant uit! Zoveel mensen die bewust bezig zijn met vergaren en verspreiden van kennis over voeding, goed om te zien.

    Wij hebben een bedrijf gespecialiseerd in natuurbegrazing door onze eigen kuddes van Schotse Hooglanders, Aberdeen Angus en Schoonebeker Heideschapen.

    Onderdeel van natuurbeheer is het laten slachten van een deel van onze dieren. Een mooi, eerlijk en lekker product rechtstreeks uit de natuur. Wij gebruiken geen antibiotica en chemische ontwormmiddelen.

    Om de keten geheel inzichtelijk te houden, beheren wij zelf de kuddes en verkopen wij rechtstreeks het vlees aan de consument.
    Op die manier kunnen wij de herkomst en de inhoud van het vlees 100% garanderen. In de tijd van al die vlees en andere voedselschandalen vonden wij dat belangrijk om een tegengeluid te kunnen geven.

    Tips en kritische vragen altijd welkom!

    http://www.vleesvandewoestegrond.nl
    begrazingsbedrijf http://www.natuurlijkbeheer.nl

    #111552

    cosanostra
    Participant

    Het bestellen zelf staat niet echt duidelijk op de website aangegeven. Nu ben ik erachter gekomen dat dit via een link gaat wat verwijst naar een bestellijst, deze opent echter niet correct. Hij opent namelijk allerlei mappen.

    Daarnaast vroeg ik me af wat jullie onderscheid van schotsehooglanders.nl? Daar bestel ik namelijk nu altijd. Zijn jullie goedkoper, sneller, beter?

    #111553

    Jupiter
    Participant

    @VvdWG, dank voor jullie website! Ik zie dat per soort vlees een keuzehoeveelheid besteld kan worden (erg fijn) en dat de bestelkosten laag zijn. Ophalen voor mij ook mogelijk, want kom regelmatig in de buurt van een verkooppunt. Ga zeker eens bestellen!

    @cosanostra, bestellijst openen werkt bij mij wel.

    #111554

    Ik heb niet zo lang geleden ook bij Schotse Hooglanders besteld. Nu dus een tweede aanbieder. Concurrentie!

    Dit staat op de website:
    “Wij verkopen geen pakketten met vlees, maar wij onderscheiden ons doordat u kunt kiezen waar uw voorkeur naar uitgaat. Dus niet verplicht delen vlees afnemen waar u geen eigenlijk geen interesse in heeft, maar gewoon kiezen waar u wel interesse in heeft!”

    Op een ander plek bij jullie op de website staat dat jullie wel vleespakketten aanbieden, maar deze zijn dan weer niet terug te vinden in de bestellijst en prijslijst, die overigens gewoon te openen is.

    Kipproducten staan wel in de bestellijst, maar staan niet in de prijslijst.

    Kip komt bij de Polderhoeve vandaan zie ik. Is dat hetzelfde als de polderhoenderhof in Lelystad? Ik zie de Polderhoenderhof namelijk wel als verkooppunt staan, maar zij fokken gewoon hun eigen kippen. Het lijkt me sterk dat zij andere kippen verkopen dan hun eigen kippen.

    #111555

    Bedankt voor je reactie.

    Op dit moment gaat het bestellen via de mail.
    De pakketten zijn voor een scherpe prijs van 13 euro per kilo voor 100% schotse hooglandervlees en 15 euro per kilo voor vlees van 100% aberdeen angus.

    Daarnaast kan er ook vlees per stuk besteld worden. Dit is lastig in een webshopstructuur te zetten, de pakketten uiteraard wel.
    U geeft aan wat u wilt hebben en wij zoeken uw bestelling bij elkaar en u krijgt een factuur via de mail.

    Op dit moment laten wij alles bezorgen via een professioneel diepvriestransporteur. Het voordeel is dat uw pakket om moment van leverig gegarandeerd op minimaal -22 C is gebleven en persoonlijk wordt overhandigd. (kan ook bij de buren).
    Uitlevermomenten zijn woensdag en zaterdag.
    Tot nu toe werkt dat zeer goed, mocht u er anders over denken dan horen wij dat graag, Wij zijn flexibel en passen ons aan daar waar nodig qua bezorging.

    #111556

    En met betrekking tot de vraag over de biologische kip:

    Deze is van de Polderhoen uit Lelystad, wij leveren deze als service erbij.

    #111557

    Het grote nadeel van de Polderhoenderhof vind ik dat je alleen hele kippen kunt bestellen. Als ik via jullie nu ook wat selectiever kan bestellen zou dat een uitkomst zijn. Dan mis ik alleen nog de prijzen voor de kipproducten. Kan ik die op en of andere manier van jullie krijgen?

    #111558

    Ik heb het assortiment en de prijzen toegevoegd aan de site onder het kopje assortiment

    #111559

    cosanostra
    Participant

    40 % stoofvleesproducten (stooflappen, riblappen, lendelappen, [b]magere runderlappen en/of sucadelappen)

    Ziet er goed uit, vraag me alleen af waarom dit magere runderlappen/sucadelappen zijn?

    #111560

    Sucadelappen vallen onder stoofvlees, en zijn te bakken als biefstuk als je het zeentje wegsnijd.
    Magere runderlappen zijn te stoven en te bakken.

    Er zit van alle soorten lappen wat in het pakket. De samenstelling van ieder pakket is hetzelfde, alleen het gewicht per soort kan wat variƫren.

    #111561

    Tanja
    Participant

    Vlees v.w.g altijd goed om nieuwe adressen erbij te zien komen. De term mager valt hier niet zo lekker, omdat we liever vet aan het vlees zien. Ik heb deze week een berg vet mee naar huis genomen dat de slager van het vlees snijd omdat mensen niet meer gewend zijn om het vet eraan te laten. Liever zouden we hier vette runderlappen op het menu zetten. Misschien nog iets om je mee te onderscheiden?

    #111562

    Poekie
    Moderator

    Volgens een biologische slager hier, geven biologische goed gevoede koeien geen mager vlees. De term mager komt denk ik omdat misschien het aanwezige vetrandje ontbreekt c.q. weg gehaald wordt.

    Lia

    #111563

    cosanostra
    Participant

    Volgens een biologische slager hier, geven biologische goed gevoede koeien geen mager vlees. De term mager komt denk ik omdat misschien het aanwezige vetrandje ontbreekt c.q. weg gehaald wordt.

    Dat zou wel heel erg jammer zijn. Ik zal eens informeren bij Schote Hooglanders of zij ook het vet wegsnijden.

    #111564

    melca
    Participant

    Rundvlees wordt altijd mager genoemd, omdat het in vergelijking met varkensvlees weinig vet bevat. Dat vertelde mijn slager eens toen ik vroeg waarom het mager rundergehakt was.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 56)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.