Vezels

Dit onderwerp bevat 41 reacties, heeft 17 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  fatsnotbad 7 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 42)
  • Auteur
    Berichten
  • #4266

    elmo
    Lid

    Ik weet dat vezels niet goed voor je zijn maar lees dat wortelsap goed is voor je lever om door te spoelen.

    Wortels ongekookt bevatten toch onafbreekbare vezels.

    Of moet ik gekookt wortelsap gebruiken, hoe werkt dat?

    #88745

    Webmaster
    Participant

    Geen van allen, tenzij het wortelsap gefermenteerd is. Behalve vezels krijg je ook zetmeel binnen, wat je bloedsuikerpsiegel doetb stijgen. Kies liever voor minder zetmeelrijke, levervriendelijke groenten en kruiden.

    Mike

    #88746

    Anoniem

    Bietensap? Ontzettend goed voor je bloeddruk en weerstand, en ook goed voor lever.

    #88747

    Webmaster
    Participant

    Indien gefermenteerd. Bevat anders ook teveel suiker.

    Mike

    #88748

    Heidefiets
    Participant

    Dan heb ik even een vraagje, kun je groente dan fermenteren en hoe doe je dat met bieten of wortelen?

    Gaat da ne zo als met zuurkool?

    Groetjes en bedankt.

    #88749

    Tanja
    Participant

    Bietenkvass wordt hier nu ook dagelijks gedronken. Aan mijn 2 dochters heb ik het aangeprezen als prinsessendrank, verdunt met wat water ziet het er spectaculair roze uit, als het op is krijg ik klachten 🙂

    #88750

    Heidefiets
    Participant

    Tanja, Bieten??? Ik begrijp niet wat je schrijft. Maak je het zelf?

    #88751

    Tanja
    Participant

    Bietenkvass (gefermenteerde bietendrankje): je snijdt een flinke biet in stukjes, theelepel Kzout erbij en een scheut wei, dan de 500 ml pot aanvullen met water (ik doe er soms ook gember doorheen) en laat dit geheel 4-5 dagen staan, afgieten door een zeefje en het drankje is klaar.

    #88752

    Heidefiets
    Participant

    Dat ken ik niet, vinden je kinderen de princessendrank lekkker?

    Ik zal zo eens wat recepten gaan nalezen hiero, er wat nog een hoop te leren.

    Dank voor je antwoord.

    #88753

    Anoniem

    Juglen maakt het ook zelf zie ik :

    http://www.ahealthylife.nl/gefermenteerde-voeding-gezond-bieten-kvass-recept/

    Hij schrijft:

    Quote:
    Het is niet aan te raden om de kvass te starten met melkzuur bacteriën, omdat deze melksuiker nodig hebben om te groeien.

    Alleen fermenteren met zeezout? Niet met wei?

    #88754

    Tanja
    Participant

    Echt lekker vinden ze het niet, maar de kleur vinden ze zo mooi dat ze de smaak op de koop toe nemen, smaakt ziltig/zuur.

    #88755

    Anoniem
    Quote:
    Aan mijn 2 dochters heb ik het aangeprezen als prinsessendrank

    Haha fantastisch! Ik ga kijken of ik dat op die manier ook kan slijten aan mijn nichtjes. Die zijn ook helemaal met dat prinsessen gedoe bezig. Of misschien is dat nu net weer afgelopen dat kan ook ben ik weer te laat..

    #88756

    Tanja
    Participant

    Wel een modekleurtje momenteel, maar ook dat is zo voorbij Succes, goed verdunnen de eerste keer.

    #88757

    robinAlexander
    Participant

    Maar oke prinsessen kleuren xD…

    Wat zijn de gezondheidsvoordelen van gefermenteerde bietensap???

    #88758

    Tanja
    Participant

    Dezelfde voordelen als alle gefermenteerde voedingsmiddelen hebben, ze zijn probiotisch, voorverteerd, rijk aan enzymen, net zoals zuurkool, kefir etc.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 42)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.