Transvetten

Dit onderwerp bevat 12 reacties, heeft 8 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Lievergezond 1 jaar, 2 maanden geleden.

13 berichten aan het bekijken - 1 tot 13 (van in totaal 13)
  • Auteur
    Berichten
  • #3631

    alexes
    Lid

    Ik stuitte onlangs op een artikel van Prof Martijn Katan over transvetten in pindakaas. Verderop in het artikel meldt hij het volgende:

    ” De belangrijkste bron van transvetzuren is tegenwoordig melkvet, dus kaas, volle melk en roomboter. Er is een tijd lang gedacht dat natuurlijke transvetzuren uit melk geen effect op het cholesterol hebben, maar dat idee is achterhaald, het is nu goed onderzocht en alle transvetzuren doen hetzelfde.[4] Wat we nu nog binnenkrijgen komen eerder uit kaas dan uit pindakaas. U hoeft dus niet terug met de pindakaas”

    Toen ik nog margarine bij de natuurwinkel kocht ( eens lang geleden 🙂 stond ook daar 0.1 % transvet op de verpakking. Men vertelde mij aldaar dat dat een natuurlijk transvet is. Iemand een idee hoe dit zit?

    #79571

    Webmaster
    Participant

    Disinfo van Martijn Satan en de zijnen. Jarenlang hebben ze het bestaan van transvetten ontkend, maar nu ze er niet meer omheen kunnen worden ineens ALLE transvetten (incl. de natuurlijke in botervet) op 1 hoop gegooid. Erger nog, natuurlijke en onnatuurlijke transvetten worden nu op 1 lijn gezet met verzadigd vet en beide worden weggezet als schadelijk. Don’t believe the hype, de natuur maakt geen fouten, maar wel zij die denken het beter te weten dan de natuur!

    Mike

    #79572

    robinAlexander
    Participant

    En dan doen ze ook nog is onderzoek met melk afkomstig van koeien die grotendeels graan,mais en soja te eten krijgen en niet buiten komen.

    #79573

    Anoniem
    #79574

    ruud
    Participant

    Onderzoeker in de VS op het gebied van hartziekten heeft de Amerikaanse overheid aangeklaagd vanwege dat er geen verbod komt op transvetten: http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2013/09/07/ban-artificial-trans-fat.aspx?e_cid=20130907Z2_DNL_art_2&utm_source=dnl&utm_medium=email&utm_content=art2&utm_campaign=20130907Z2

    #79575

    ad ligtvoet
    Participant

    Transvetten?? Ik dacht dat palmolie het probleem was. 😆

    ad

    #79576

    ruud
    Participant
    Quote:
    Door gefrituurd voedsel verhoogd risico op zwangerschapsdiabetes

    Een nieuw onderzoek, gepubliceerd in Diabetologia (het

    tijdschrift van de Europese Vereniging voor de Studie van

    Diabetes) toont aan dat vrouwen die, voor het bevruchten,

    regelmatig gefrituurd voedsel tot zich nemen een verhoogd

    risico hebben op het ontwikkelen van zwangerschapsdiabetes

    tijdens de zwangerschap. Het onderzoek wordt geleid door

    Drs Cuilin Zhang Wei en Bao, Eunice Kennedy Shriver van

    het National Institute of Child Health and Human Development

    (NICHD, onderdeel van de Amerikaanse National Institutes of

    Health) Rockville, MD, USA, en collega’s.

    http://www.leefbewust.com/2014/nieuws/baby6.html via http://www.leefbewust.com/171014.htm

    #79577

    ruud
    Participant

    Over de nieuwe labelwetgeving die 13 december 2014 ingaat:

    Quote:
    Voedingswaardes verplicht op de meeste levensmiddelen en land van herkomst op fruit en groente, vlees en vis. Maar het vreemde is dat het belangrijkste wat al tientallen jaren ontbreekt zijn wederom transverzuren. Waarom mogen we al sinds de jaren 50 niet weten welk fabrieksproduct transvetzuren bevat en maakt men zich druk over verzadigd vet? De labels blijven qua vetzuren dus nog altijd industrievriendelijk i.p.v. consumentvriendelijk. Denemarken wilde allang transvet labeling maar het o.a. land van Unilever, Nederland, lag dwars. Zelfs in de VS is men een stuk verder op dit gebied. Hier is de voedingsindustrielobby weer te machtig geweest.

    De goedkope margarines in de ban gedaan, hier eten hele volksstammen nog koekjes en brood met geharde vetten. Maar er zijn gelukkig ook mensen die ons nuttige kennis willen doorgeven.

    http://www.leefbewust.com/311014.htm

    #79578

    Sampjes
    Participant

    Martijn Satan 😆

    #129140

    Lievergezond
    Participant

    Wat doen transvetzuren ?

    – Zorgen voor een verhoogde kans op aderverkalking
    – Hebben negatieve effecten op groei van de foetus
    – Zorgen voor een verhoogde kans op diabetes
    – Zorgen voor 10 keer grotere kans op hart en vaatziektes
    – Zorgen voor verhoogde kans op allergie bij kinderen
    – Amerikaanse onderzoekers noemen ook een verhoogde kans op
    galstenen bij mensen die een hogere inname van transvetzuren
    hebben.

    http://www.leefbewust.com/columns/190615.htm

    #129170

    Lievergezond
    Participant
    #129172

    Lievergezond
    Participant
    #139014

    Lievergezond
    Participant

    En dat ontkennen van risico’s zie je steeds weer terug.

    Waarom mogen we 35 jaar na de ontdekking van deze gevaarlijke
    vetten nog altijd niet weten hoeveel transvetten er in onze
    voeding zit, waarom blijft men ons bang maken voor verzadigd
    vet en cholesterol terwijl de echte ziekmakers de vele industrie
    suikers en geharde vetten zijn. Wil je sneller verouderen dan
    helpt de industrie je namelijk graag een handje mee, men heeft
    financieel baat bij een grotere eetlust en versuikerde bevolking.

    http://www.leefbewust.com/columns/250915.htm

13 berichten aan het bekijken - 1 tot 13 (van in totaal 13)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.