Slow cooking op petroleum

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Slow cooking op petroleum

Dit onderwerp bevat 93 reacties, heeft 28 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Kaaskanlekkerzijn 1 jaar, 4 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 94)
  • Auteur
    Berichten
  • #3189

    kaasmeisje
    Participant

    Zijn er hier mensen die ook koken op een petroleum toestel. Ik kan mij voorstellen dat de lage temperaturen gunstig kunnen zijn, in ieder geval schijn je heel mals je vlees te kunnen stoven.

    #75216

    Webmaster
    Participant

    Dat klinkt een beetje als het oude gaskacheltje van weleer. Lijkt me prima om beestenbottenbouillons urenlang op te bereiden!

    Mike

    #75217

    Alexandra
    Participant

    Flashback! In de winter hadden wij in onze flat op de gaskachel eten staan en op de petroleumkachel altijd eten staan. Soep, vlees, vanalles maakte mijn vader op de kachel. Net als bij opa en oma.

    #75218

    Ufo
    Participant
    Quote:
    Lijkt me prima om beestenbottenbouillons urenlang op te bereiden!

    Maar dan toch liever in de schuur dan in de huiskamer lijkt me…

    Petroleum: Benzeen, lood, koolstofmonoxide…

    Plus de verbranding die zuurstof aan de huiskamer onttrekt.

    Betwijfel of het wel zo gezond is, zo`n petroleum kachel in huis.

    #75219

    kaasmeisje
    Participant

    Ik ga een petroleumkacheltje regelen voor in de keuken. Mijn keuken lijkt meer op een schuur, dus daar mag het wel ruiken en kan altijd een raampje open. Lijkt mij leuk als er een soort van weston price recepten pagina is/was.

    #75220

    Alexandra
    Participant
    #75221

    kaasmeisje
    Participant

    bedankt

    #75222

    Webmaster
    Participant

    Ja, in de schuur inderdaad. Dat deed men ook in grootmoeders tijd. Een bottensoep kon dan wel 24 uur staan te pruttelen op het allerlaagste vuur!

    Mike

    #75223

    Iklustvet
    Participant

    Ik doe dat allemaal met de slowcooker, ik heb er een van 6 liter het ding kostte 50 euro, zou het niet meer kunnen missen.

    #75224

    Ufo
    Participant

    @iklustvet,

    Quote:
    Ik doe dat allemaal met de slowcooker, ik heb er een van 6 liter het ding kostte 50 euro, zou het niet meer kunnen missen.

    Slowcooker? Nooit van gehoord.

    Is dat een apparaat met een antiaanbaklaag van Teflon?

    #75225

    Ufo
    Participant

    En toen bleef het stil…

    #75226

    Heidefiets
    Participant

    Je hebt ook slowcookers van keramiek. Een tajine is ook een slowcooker. Die gebruik ik in de oven. Of een ouderwetse gietijzeren pan op een plaatje op t fornuis. Als t maar slow gaat. En zonder vet wordt niets mals….

    #75227

    Anoniem
    #75228

    Anoniem

    Heeft er iemand ervaring met deze slow cooker?

    http://www.fonq.nl/product/russell-hobbs-slowcooker-cook-home/81452/

    #75229

    Lievergezond
    Participant

    Ik heb bijna dezelfde..alleen kan de mijne maar op een temperatuur.

    In amerikaanse recepten lees je vaak dat ie eerst een paar uur op “high”moet en daarna

    uren op “low”

    Dat kan de mijne dus niet, maar het is een ideaal ding.

    De binnenpan is van steen.

    Je gooit er ’s ochtends je ingredienten in en ’s avonds heb je een heerlijke maaltijd

    zonder er verder iets aan te doen.

    Dia.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 94)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.