Slagroom

Dit onderwerp bevat 33 reacties, heeft 19 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Mr. Nice Guy 1 jaar, 3 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 34)
  • Auteur
    Berichten
  • #3314

    Anoniem

    Ik haal slagroom bij de bioplanet, zonder toevoegingen, van bioferme. Omdat ik 45 min van die winkel woon koop ik veel, ik bewaar het in de koelkast maar hoe weet ik nu of slagroom zuur is? Ik had net een aangebroken potje waarvan het dekseltje neit zo lekker rook, de room rook nog goed, werd ook snel stijf maar ik vond toch dat de smaak zuurder was als anders. Ik heb het gewoon op maar moet je met slagroom opletten ivm kleine kinderen? Kan het kwaad als je het eet als het niet meer zo heel vers is? de room is wel gepasteuriseerd natuurlijk. Het blijft een dag of 10 goed staat op het flesje.

    #76870

    Hey Iklustvet,

    Nu ik je hier online tref, had ik je graag een vraagje gesteld, heeft wel niets te maken met je topic (sorry).

    Zou je mij het adres kunnen doorgeven van Veeakker? Hebben ze daar ook rauwe melk?

    Alvast bedankt!

    Groetjes

    #76871

    Iklustvet
    Participant

    http://www.veeakker.be/ nee, ze hebben er geen rauwe melk en weten ook niet waar je het kunt krijgen ;-). Slachthuislaan 2 in Leuven.

    #76872

    Bedankt!!

    Waar haal jij je rauwe melk?

    #76873

    Iklustvet
    Participant

    Niet, ik kan geen enkel adres vinden waar koeien gras krijgen. Ik haal de meter melk in de bioplanet, die is wel gepasteuriseerd maar niet gehomogeniseerd en die kan ik een week of twee in de koelkast bewaren. Ik kan niet elke 5 dagen heel belgie doorkruisen voor rauwe melk. Tot nog toe maak ik er kefir van en chocolademelk, dus dan neem ik het er maar bij dat die melk gepasteuriseerd is. Misschien dat het in de zomer gemakkelijker gaat zijn.

    #76874

    Bedankt Iklustvet!

    Als ik me wat beter voel, ga ik ook die Demeter melk eens testen en zien wat het geeft ivm caseïne intolerantie.

    Mocht ik een adresje vinden voor rauwe melk, ik laat het je weten!

    #76875

    autumn
    Participant

    Hebben jullie wel een mascarpone met slagroom samen geklopt in een verhouding van 1 op 1? Er ontstaat dan een heerlijke dikke romige creme. Jammer dat die zo snel vult…

    #76876

    Anoniem

    Ja die ken ik , die wordt hier erg gewaardeerd zeker samen met frambozen of aardbeien. Ik maak het wel eens als toetje en als er wat overblijft ontbijt ik er mee, goddelijk maar inderdaad erg machtig.

    #76877

    Anoniem

    @dennis,

    Die combinatie lijkt me echt heerlijk. Ik ben alleen nog nooit biologische mascarpone tegengekomen. Welke gebruik jij?

    #76878

    cham
    Participant

    Bij Ecoplaza verkopen ze mascarpone, het kost €4,15 voor 250 gr.

    Het is re vinden bij de voorverpakte mozzerella en kaas.

    #76879

    Anoniem

    @cham

    Bij mij in de buurt is geen Ecoplaza. Wij hebben een kleine natuurwinkel met biologische slagerij bij ons op dorp. Wellicht kunnen zij dat voor mij bestellen.

    Bedankt in ieder geval.

    #76880

    autumn
    Participant

    Ik haal het ook bij de Ekoplaza van het merk: Züger frischkäse.

    #76881

    happy
    Participant

    Wij kopen biologische verse slagroom, deze is wel gepasteuriseerd. Na het kloppen hebben we dan heerlijke stevige slagroom. Deze bewaren we in de koelkast. Alleen zakt hij na 1 dag al wat in, en de tweede dag is het restant grotendeels weer vloeibaar. Hebben jullie dit ook, of moeten we gewoon sneller de slagroom opeten…

    #76882

    Alexandra
    Participant

    Geklopte slagroom kan je niet bewaren volgens mij. Blijft niet stijf.

    #76883

    Poekie
    Moderator

    Niet sneller opeten, want snel eten is niet goed maar wel gewoon alles opeten. 😆

    Lia

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 34)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.