roomboter, kaas en AGEs

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid roomboter, kaas en AGEs

Dit onderwerp bevat 3 reacties, heeft 4 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Hamster 7 maanden, 3 weken geleden.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
  • Auteur
    Berichten
  • #157054

    Stasis
    Participant

    In mijn gezin eten we veel grasboter. Ongeveer een pakje per dag. (deze: http://www.zuiverzuivel.nl/producten/boter/grasboter-pakje-250-g.aspx)

    Nu las ik dat roomboter en ook kaas volgens onderzoek van Helen Vlassara relatief veel AGE’s (advanced glycation end products) bevatten. (https://melchiormeijer.wordpress.com/2014/05/01/de-terugkeer-van-de-ages/)

    Zelf dacht ik meteen; het zal wel met de standaard (graangevoerde) of fabrieksboter uit de supermarkt zo zijn, maar ik ben toch nieuwsgierig of iemand er wat meer over weet te vertellen. Ik kan er niet veel over vinden, wellicht moet ik toch echt overstappen op de rauwmelkse varianten?

    #157071

    Gemberthee
    Participant

    Misschien heb je iets aan onderstaand artikel?

    http://blog.cholesterol-and-health.com/2010/10/is-butter-high-in-ages.html

    Conclusie van het artikel is precies wat ik al dacht: het lijkt me erg onwaarschijnlijk dat boter en kaas zoveel AGE’s bevatten.

    Ik laat mijn boter er in ieder geval niet voor staan.

    #157072

    fatsnotbad
    Keymaster

    We zien steeds meer pseudowetenschap vanuit de ‘alternatieve’ orthomoleculaire hoek die hun uiterste best doen om zuivelproducten te demoniseren. Vanuit Belgie is daar Flamend met zijn ‘exorfinen’ en nu zijn er ineens weer die vermeende AGEs. Don’t believe the hype!

    Mike

    #157080

    Hamster
    Participant

    Sowieso ontstaan AGEs bij verhitting, dus bij boerenkaas is het ├╝berhaupt geen issue. Maar ik denk dat het bij gepasteuriseerde zuivel ook geen probleem is.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.