"Roestvlekken" ook wel pigmentvlekken zoals ze genoemd worden op mijn huid.

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid "Roestvlekken" ook wel pigmentvlekken zoals ze genoemd worden op mijn huid.

Dit onderwerp bevat 25 reacties, heeft 6 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  ApoAss 2 jaren, 9 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 26)
  • Auteur
    Berichten
  • #5151

    ApoAss
    Lid

    Wat is de oorzaak van pigmentvlekken op je lichaam. Ik heb er nu een op mij gezicht. Ik eet en leef gezond. Maar wil graag zorgen dat de “roestvlekken” weer verdwijnen. Heb ik tekorten?

    #99345

    ruud
    Participant

    Apoass, Antwoord op je vraag: zuurstoftekort en (daarmee ook) problemen met het afscheiden van gifstoffen uit je lijf.

    Gezond eten en leven: wat versta jij daaronder?

    #99346

    ApoAss
    Lid

    Hoe ga ik dit dan aanpakken?

    #99347

    ruud
    Participant

    Apoass: dit kan je aanpakken door je eet- en leefpatroon kritisch (en dan bedoel ik echt kritisch) onder de loep te leggen: jezelf ervan bewust verzekerend dat je je lichaam ondersteunt i.p.v. dat je het oxydatieve stress toebrengt.

    #99348

    ApoAss
    Lid

    Ik eet biologisch. Appelazijn en sole voor iedere maaltijd. Smoothies met oa tarwegras,spirulina etc. Kokosvet,roomboter en biologische olijfolie.

    #99349

    ApoAss
    Lid

    Ik zoek op oxydatieve stress en zie vanalles voorbij komen wat ik allemaal niet doe. Maar toch. Hoe los ik het zuurstof tekort op? Daar kan ik niet veel over vinden. Wie helpt me op weg?

    #99350

    ruud
    Participant

    hoi ApoAss, weet je waar transvet allemaal inzit?

    Dat is een zuurstofrover.

    Het zit in halva- en margarine, koekjes, chips, chocola, brood etc.

    Eet je nog koolhydraten?

    Koolhydraten zijn zuurstofrovers.

    Als je fruit eet, dan alleen zuur fruit.

    Vermijd ook zoveel mogelijk de zetmeelachtige knollen (ook zeker aardappels).

    Waterstofperoxide (h202) helpt ook tegen oxydatieve stress.

    Zuurstof krijg je van verzadigd vet, voornamelijk dierlijk vet, maar ook van kokos- en palmolie, omega 3-vet uit rauwe melk/boter/zuivel van grasgevoerd vee en vette roofvis (uit de zee/oceaan: niet de gekweekte).

    Gebruik je ook genoeg ongeraffineerd mineralenzout, best keltisch zeezout, in je voeding? http://www.voedingisgezondheid.nl/zout_Keltisch_zeezout.html

    Maar ook: veel kruiden: kaneel, geelwortel, mosterdzaad e.d. (zitten allemaal in de yoghurtsmoothie van Mike http://www.voedingisgezondheid.nl/recepten.html ).

    Ook: heb je veel stress: dat drukt op je hormoonstelsel en maagzuur: waardoor je jezelf ook in de oxydatieve stressmodus brengt.

    Gebruik je nog meer (liefst rauwe) zuivel, liefst ook een groot deel gefermenteerd (volvette yoghurt, e.d.)?

    Ook: vitamine c, vitamine e, vitamine a: best door orgaanvlees te eten: bijv. vitamine a zit veel in lever (evt bijnier(schors)extract bij bijnieruitputting: zit ook vitamine c in), gefermenteerde levertraan van blue ice (juiste omega 3 vet en vitamine d-toevoer) en boterolie van green pasture.

    Ken je het concept van de verteringsketen? Het staat hier uitgelegd: http://gelderland.westonprice.nl/category/home/

    Quote:
    De verteringsketen verloopt als volgt: vetten-mineralen-vitamines. Vetten maken de opname van mineralen mogelijk en mineralen maken de opname van vitamines mogelijk, het zijn allemaal sleutels in een contactslot. Opnieuw zien we dat vetten aan het begin van de verteringsketen staan en niet koolhydraten. Nogmaals, Price concludeerde dat dit dierlijke, verzadigde vetten betrof. Vandaar dat hij een hoge inname van vetten en mineralen benadrukte. De mineralen krijgt de mens hoofdzakelijk binnen in de vorm van zouten. Verzadigd vet en zout staan daarmee aan de basis van de voedselvertering, willen we de gezondheidvoordelen kunnen genieten van een optimale vitamineopname.

    Denk ook aan de bottenbouillons, om je spijsvertering te ondersteunen.

    Ken je de levergalsteenkuren van deze site?

    Hier meer achtergrondinfo: http://www.fatsforum.nl/topic/pigmentvlekken

    http://www.fatsforum.nl/topic/moedervlekken

    http://www.voedingisgezondheid.nl/welkom.html

    http://www.mikedonkers.com/

    #99351

    ApoAss
    Lid

    Mijn dank is groot voor al je info. Heel veel wist ik al maar toch staat er weer genoeg nieuwe info bij. Ik ga aan de slag. Woensdag a.s. Krijg ik te horen of het kwaadaardig is. Maar ik wil zelf aan de slag. Bedankt!

    #99352

    ruud
    Participant

    Hoi Apoass, ook goedaardige pigmentvlekken komen door dezelfde vrije radicalen die ook de kwaadaardige problemen (ook die op de huid) veroorzaken.

    Het probleem bij beide is hetzelfde: alleen bij de 1 (kwaadaardige vlek) is het meer uit de hand gelopen dan bij de ander (goedaardige vlek).

    #99353

    ApoAss
    Lid

    Hoi LievergeZond,

    Er is ook een combinatie van levertraan en boterolie te bestellen. Is dat goed?

    #99354

    ruud
    Participant

    Ja die combi is ook zeker goed hoor Apoass: het versterkt elkaar.

    #99355

    Poekie
    Moderator

    ApoAss,

    We willen je graag helpen hoor maar zou je dan op willen schrijven wat er allemaal het mondje in gaat.

    We krijgen hier wel meer mensen die zeggen gezond te eten en leven. Maar vaak is er nog veel voor verbetering vatbaar.

    Dan kunnen we wat gerichter advies geven en het kan zo maar zijn dat je iets tot je neemt wat ‘heling’ in de weg staat.

    Lia

    #99356

    Webmaster
    Participant

    Heel Nederland ‘eet gezond’. Daarom is ook de helft van de bevolking chronisch ziek!

    Mike

    #99357

    Anoniem

    Ik had een soort pigmentvlek op mijn borst. Die zat er nooit en plots zat het er. Het was ook vrij groot en begon best donker te worden.

    Maar dat was jaren geleden.

    Ik ben toen meer mijn lever aandacht gaan geven en enkel gefilterd water gaan gebruiken en nog een aantal andere zaken. Ik verwachte al, dat de pigmentvlek weg moest gaan. Maar dat ging niet van de ene op de andere dag.

    Hij is nu niet meer zichtbaar, tenminste, ik zou dan heel goed moeten kijken misschien. Dat de lever nu schoner is, heeft er zeker wel mee te maken.

    #99358

    ApoAss
    Lid

    Lia,

    Ik drink de smoothies van leefbewust. Biologische groenten en fruit,vlees zoveel als mogelijk is desembrood max. Drie snee per dag. Sole en appelazijn. Spirulina,tarwegras,rozebottel en bosbespoeder van leefbewust, volle yogurt, witte rijst, karnemelk. Ik drink nooit melk.

    Ik wil de levertraan met boterolie van bleu ice gaan bestellen. Wat raad je me nog meer aan om mijn lever op te schonen?

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 26)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.