rode palmolie

Dit onderwerp bevat 11 reacties, heeft 9 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Indigo 3 jaren, 8 maanden geleden.

12 berichten aan het bekijken - 1 tot 12 (van in totaal 12)
  • Auteur
    Berichten
  • #3916

    Zonne
    Lid

    Hallo,

    In mijn zoektocht naar kokosolie kwam ik ook rode palmolie tegen. Vervolgens hier op het forum naar gezocht, maar ik kan er niet zoveel over vinden.

    Wat vinden jullie van rode palmolie, waarvoor gebruiken jullie het ? Voegt het nog wat toe aan skate liver oil, butter oil, kokosolie etc ?

    #83478

    Mijn moeder kookt haar authentieke Afrikaanse soepen met rode palmolie.

    #83479

    Alexandra
    Participant

    Ik heb het gekocht om in de yoghurtsmoothie te doen. Vond het persoonlijk geen succes. Heb het weleens in de stoofpot gedaan. Maar tegenwoordig staat het eigenlijk gewoon in mijn kast te staan….

    #83480

    Naast zeer rijk te zijn aan vitamine E, bevat deze verzadigde olie carotenen die makkelijker opneembaar zijn dan de carotenen in wortelen.

    #83481

    Indigo
    Participant

    Ik heb de rode palmolie ook gekocht vanwege de vitamine E en heb ook even moeten zoeken hoe deze te gebruiken. Nu neem ik het dagelijks in mijn beestenbottenbouillon en/of in mijn smoothie met van alles en nog wat. Gewoon een flinke dessertlepel vol. Ik begin de smaak ook steds meer te waarderen.

    #83482

    Anoniem

    Rode Palmolie is rijk aan alle componenten vitamine E en dat beschermt tegen evt. ranzig worden van vetten die je tot je neemt.

    Ik doe het sinds een paar weken ook in mijn lichte leverreinigingsshake.

    Misschien even googlen op Weston Price en rode palmolie. Er is hier een tijdje geleden over gesproken.

    #83483

    Anoniem
    #83484

    Zonne
    Lid

    Dank je wel Archie60. Naar aanleiding van het verhaal in die link, vroeg me af wat jullie er hier op het forum van zouden vinden ….. -:)

    #83485

    Ik bak er altijd de zalm in, heerlijk!

    #83486

    eli
    Participant

    Hoe smaakt het? Heb er zelf geen ervaring mee

    #83487

    Tanja
    Participant

    Goed spul! Ik mengde het altijd met kokosolie/boter, omdat ik de smaak een beetje stoffig vond, nu vind ik het eigenlijk best lekker, ook de kleur van je saus wordt er prachtig van en aangezien de meeste rode groenten nachtschades zijn (tomaten, paprika) of oxaalzuur bevatten (rode bieten) is een beetje rood/oranje wel welkom.

    #83488

    Indigo
    Participant

    Tsja, ik herken het typische smaakje van het eten zoals ik dat in Afrikaanse landen heb gegeten. Misschien ken je dat?

12 berichten aan het bekijken - 1 tot 12 (van in totaal 12)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.