RAUWE MELK – KEFIR – BOTER

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid RAUWE MELK – KEFIR – BOTER

Dit onderwerp bevat 32 reacties, heeft 15 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Madelief 1 jaar, 9 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 33)
  • Auteur
    Berichten
  • #107829

    serina
    Participant

    Goedemiddag allmeaal,

    Ik ben nieuw op dit forum en ik ben benieuwd wat hier allemaal te vinden is. Ik heb mij aangemeld omdat ik woonzaam ben in Amsterdam. En ik ben benieuwd waar is rauwe melk, rauwe kefir of rauwe boter kan kopen.

    Ik ben heel benieuwd en als jullie iets weten of tips hebben hoor ik het graag.

    Groetjes Serina

    #107839

    Anoniem

    Welkom Serina,

    Net uit een ander topic:

    In Amsterdam kan je bij Landmarkt rauw melkse roomboter kopen van de sophiahoeve http://www.desophiahoeve.nl/boter
    Hij ligt bij de kaasafdeling in het koelvak.

    #107840

    Pike
    Participant

    Rauwe boter kan je goed invriezen Janse.

    #107841

    Anoniem

    Mooi!

    #107843

    Anoniem

    Vreemd, ik had een hele tekst getikt, maar in de post hierboven verschijnt alleen het woord “mooi”.

    Ik had er een smiley achter gezet, misschien dat het nieuwe forum dat niet doet?

    #107851

    emiel
    Participant

    dankje voor deze gouden tip! Janse.

    heel vroeger, nou ja, lang geleden, wel ruim 20 jaar, hadden ze op de noordermarkt te a’dam ook heerlijke verse rauwe boerenboter die je kon kopen en laten afsnijden van een grote homp.
    helaas werd de verkoop van die heerlijke boter toen na korte tijd al weer verboden door de keuringsdienst.

    kefir van rauwe melk van gras grazende koeien maken wij, mijn echtgenote en ik, 2-wekelijks zelf.
    benodigdheden: 1-2 flessen Rauw Power kefir, de nodige liters rauwe melk en een snufje bica per liter melk (kefirvoer).
    kefir verdelen over flessen en aanvullen met rauwe melk.
    laten rijpen bij een temp van ongeveer 17 tot 24 graden C.
    bij een lagere temp dan 17 graden wordt de kefir beduidend minder en duurt de rijping te lang (2 tot 3 dagen).
    bij een te hoge temp (hoger dan 24 graden C) gaat het rijpen te snel (minder dan 1 dag) en wordt ze ook minder lekker.
    gemakkelijk 1 tot 2 weken houdbaar bij bij voorkeur 4 graden C in de koelkast.
    wij gebruiken voor de kefir glazen sapflessen van 1 liter van brouwmarkt.nl.

    #107862

    Anoniem

    Emiel,

    Ik heb daar ook ooit een stuk of 10 sapflessen gekocht. Wat ik erg irritant vind is dat de doppen niet lekker strak vast draaien. Als je de dop goed vast wilt draaien, dan schiet ie er overheen en is de fles weer half open.

    Ik neem dagelijks rauwe melk mee in mijn rugzakje en dit heeft al meerdere keren voor problemen gezorgd.

    Ik heb ook wat andere flessen met plastic dop, deze draaien gelukkig wel goed vast.

    Heb jij dit ook, of zijn de doppen ondertussen wat beter bij brouwmarkt.nl?

    #107864

    marianu
    Participant

    Janse: ik heb in december nog sapflessen besteld bij brouwmarkt en die sluiten goed hoor.

    #107865

    edwin
    Participant
    #107881

    emiel
    Participant

    Janse, geen probleem hier met losrakende/doorgedraaide doppen.
    meer dan 20 flessen hier en ze lekken geen van alle en sluiten goed af.
    misschien heeft brouwmarkt nu betere doppen?

    ik heb het over deze sapflessen/doppen:
    http://www.brouwmarkt.nl/jam-sapmaken/sapflessen/sapfles-rond-incl-deksel-no-48-inhoud-1000-ml.html

    van deze sapflessen krijgen wij bij de doppen ook geen ranzig smakend vet onder de dop wat bij ons wel gebeurt bij gebruik van volledig plastic doppen.

    #107907

    emiel
    Participant

    Janse, vanochtend verdorie mijn eerste doordraaiende dop!
    dat lekt dan gelijk ook als de ziekte.
    had ik gelukkig al wel een stel reservedoppen gekocht omdat ze na verloop van tijd wel eens gaan roesten.
    ik ga ze minder strak aandraaien misschien helpt dat?

    #107910

    Koen Mulder
    Participant

    In Amsterdam verkoopt Biolicious onze rauwmelkse kefir.

    #107912

    Pike
    Participant

    Serina,
    De rauwmelkse kefir van rauwpower waar Koen het over heeft is echt super spul. Niet alleen omdat deze van rauwe melk gemaakt is maar deze melk komt ook van koeien die geen granen en al helemaal geen soja eten hebben gegeten. Tevens 100% antibiotica vrij.

    Neem je daarbij de beste en m.i. lekkerste rauwe kaas van Nederland, die ook in Amsterdam te koop is, dan heb je het zuivel plaatje compleet, zie hier:
    http://www.remeker.nl/verkooppunten/

    #111354

    Marijan
    Participant

    In het huis van onze dochter zijn medewerkers nu begonnen met rauwe melk kopen en kefir maken. (bij hun zelf thuis dan he)
    Opeens hebben er een aantal het licht gezien en steken zo de rest ook gezellig aan.
    En dat nav mijn dochter’s kefir in de koelkast daar, hahaha

    #111635

    Tanja
    Participant

    Wat goed zeg Marijan, heb je toch mooi een balletje aan het rollen gebracht.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 33)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.