rauwe melk bewaren/houdbaar

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid rauwe melk bewaren/houdbaar

Dit onderwerp bevat 16 reacties, heeft 11 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Anoniem 3 jaren, 10 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 17)
  • Auteur
    Berichten
  • #2978

    robinAlexander
    Participant

    Hoe lang is rauwe melk houdbaar??

    en wat is beter voor de melk in de koelkast bewaren of buiten de koelkast???

    Ik heb nog niet echt een duidelijk antwoord gezien daarover op dit forum

    #72457

    Alexandra
    Participant

    In de koelkast zeker een week. Ik vond eerst de melk na een dag of drie niet meer zo lekker. Tegenwoordig merk ik het verschil niet meer tussen de smaak van melk van een dag of een week oud. Of ik ben er aan gewend. Langer dan een week staat het bij mij niet, ik heb maar een kleine koelkast en die zit nu vol met tien liter overheerlijke melk 😆

    #72458

    robinAlexander
    Participant

    Okee 🙂

    bedankt voor je reactie

    Maar ik last ook iets op dit forum over koude melk :

    (door melk koud te drinken krijg je gebroken eiwitten binnen die nagenoeg onverteerbaar zijn.) of geldt dit alleen voor gepasteuriseerde melk?

    Ik kan me dat niet voorstellen want vroeger in de winter was de melk ook koud ?

    #72459

    Alexandra
    Participant

    Ik drink mijn melk altijd koud. Tenzij ik chocolademelk maak. Dan verwarm ik m tot max 41 graden (hoop ik, want ik heb geen thermometer). Ik heb geen idee hoe t zit met die eiwitten.

    #72460

    Webmaster
    Participant
    Quote:
    door melk koud te drinken krijg je gebroken eiwitten binnen die nagenoeg onverteerbaar zijn.

    Waar haal je dat nu weer vandaan? Zeker niet van dit forum! Hoezo breekt de kou dan de eiwitten?

    Mike

    #72461

    Anoniem

    De houdbaarheid ligt denk ik aan de kwaliteit van de melk, de melk van fam Blokker is na 8 dagen nog heerlijk alleen even schudden voor gebruik. Ik heb ook wel eens melk gehad van de boerderij van mijn vriendin waar ze “gewoon” boeren deze is na 3 dagen al niet meer lekker.

    #72462

    Anoniem

    als je hem laat fermenteren (buiten de koelkast) met kefir is die nog langer houdbaar vind ik. Ik heb hier nog kefirmelk staan die ik niet in de koelkast heb gezet sinds 10 dagen en is nog steeds goed, maar ik heb hem wel liever als hij nog vast is en er niet teveel wei inzit.

    #72464

    Anoniem

    Ik haal de melk ÊÊn keer per week en vind hem na een week in de koelkast nog prima te drinken.

    #72465

    robinAlexander
    Participant

    door melk koud te drinken krijg je gebroken eiwitten binnen die nagenoeg onverteerbaar zijn.

    Waar haal je dat nu weer vandaan? Zeker niet van dit forum! Hoezo breekt de kou dan de eiwitten?

    Mike

    hahha waar ik dat vandaal haal xD hier las ik dat http://www.fatsforum.nl/topic/rauwe-melk-1/page/3 4de bericht van boven door: Haydarpasa

    #72466

    mijnlijf
    Participant

    Maar kan je het ook invriezen ?

    #72467

    Anoniem

    Invriezen kan maar ik vond het niet lekker meer na ontdooien….

    #72468

    mappas
    Participant
    Quote:
    RobinAlexander schreef:

    hahha waar ik dat vandaal haal xD hier las ik dat http://www.fatsforum.nl/topic/rauwe-melk-1/page/3 4de bericht van boven door: Haydarpasa

    Dan moet je ook het antwoord van Mike onder die post van Haydarpasa lezen 😐

    #72469

    robinAlexander
    Participant

    Oke dus het gaat om de gepasteuriseerde melk die je niet koud moet drinken.

    #72470

    Alexandra
    Participant

    In principe moet je helemaal geen gepasteuriseerde melk drinken.

    #72471

    robinAlexander
    Participant

    drink al 2 jaar geen gepasteuriseerde melk meer.

    drink Alleen nog maar rauwe melk van grasgevoerde koeien/geiten

    Alleen ik vroeg me af of het wel goed was om de melk koud te drinken meer niet.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 17)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.