Popcorn

Dit onderwerp bevat 12 reacties, heeft 9 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  autumn 3 jaren, 8 maanden geleden.

13 berichten aan het bekijken - 1 tot 13 (van in totaal 13)
  • Auteur
    Berichten
  • #3573

    Het is waarschijnlijk wishful thinking, maar is popcorn nog een ‘redelijk’ gezond iets om af en toe van te genieten?

    http://www.hln.be/hln/nl/39/Lekker-Eten/article/detail/1414682/2012/03/27/Popcorn-gezonder-dan-een-appel.dhtml

    In de cinema kies ik alijd voor de zoute variant. Wel heb ik al gemerkt dat ik nadien vaak hartkloppingen krijg…teveel zout misschien?

    #78778

    Alexandra
    Participant

    Sowieso het verkeerde zout! En daar neem je dan gelijk heel veel van in….

    #78779

    Webmaster
    Participant

    Als je popcorn zelf maakt, dan ruimschoots boter of ghee gebruiken en natuurlijk Keltisch zeezout. Maar waarom niet gewoon kaas of worst nemen als snack?

    Mike

    #78780

    Tuna
    Participant

    Als ik naar de bioscoop ga pak ik ook altijd de grootste bak zoute popcorn, echt heerlijk. Is maar 1 keer per maand, dus dat gun ik me wel.

    #78781

    Webmaster
    Participant

    Wordt waarschijnlijk niet in boter gebakken, maar in zwaar bewerkte zonnebloemolie of iets dergelijks. Mij niet gezien!

    Mike

    #78782

    Ufo
    Participant
    Quote:
    Wordt waarschijnlijk niet in boter gebakken, maar in zwaar bewerkte zonnebloemolie of iets dergelijks. Mij niet gezien!

    Daarnaast zit je misschien ook nog genetisch gemodificeerde mais te eten.

    Geef mijn portie maar aan Fikkie.

    #78783

    Tanja
    Participant

    Ook wel met botersmaak, vergeet je hopelijk dat je popcorn lekker vond.

    #78784

    Anoniem

    Ik heb laatste pofmais voor in de magnetron geprobeerd, gewoon omdat ik zo’n zin had in iets hartigs wat het dichtst bij chips kwam, er zaten geen e-nummers in, wel zonnebloemolie en uiteraard zout.

    Nou, dat heb ik geweten! Ik eet het nooit! maar dan ook nooit meer!!! Wat heb ik een pijn in mijn lijf gehad! Het is het me niet waard om dat nog eens mee te maken. Bio pofmais gebakken in heel veel roomboter gaat trouwens wel goed, dus dat is een goed alternatief voor soms, maar die zooi uit de bios of uit de winkel laat ik voortaan staan. Dan maar liever niks…

    #78785

    Ufo
    Participant
    Quote:
    Ik heb laatste pofmais voor in de magnetron geprobeerd

    Bestraalde popcorn…brrr…

    #78786

    Anoniem

    Bestraalde popcorn…brrr…

    Ik weet het Ufo… Maar soms is de behoefte groter dan het gezonde aspect. Daarna mag ik dan ook op de blaren zitten, maar op het moment van de behoefte maakt me dat niet uit. Dat komt pas daarna 😉

    #78787

    Ik dacht het wel al!

    Wel blijkt dat Kinepolis zijn popcorn maakt in kokosolie, maar dan waarschijnlijk wel geen extra vierge…

    #78788

    Oker
    Lid

    Ik vond laatst twee inspirerende popcornrecepten hier en hier.

    Het eerste recept is met flink veel boter, groene kruiden en parmezaan, de tweede is met reuzel en uitgebakken spek… hmmm.

    Ik zou het graag eens maken, maar dan zegt deze mevrouw weer dat vrijwel alle maissoorten GMO zijn… zou dat ook voor Europa gelden?

    #78789

    autumn
    Participant

    Ik heb zo sporadisch zelf wel eens popcorn gemaakt van bio-popmais in de kokosolie en met een klein snufje stevia. Ik heb het vorig jaar voor het laatst gedaan, maar denk niet dat ik het nog eens zal doen. Het voelt helemaal niet fijn in mijn buik, ik vermoed dat die harde vliesjes er verantwoordelijk voor zijn. En je krijgt de mais pas gepoft bij een hele hoge temperatuur, dus met ander vet lijkt het me heel ongezond.

    In zakjes magnetronpopcorn zit volgens mij gehard plantaardig vet. Ik heb zo’n zakje wel eens opengemaakt en dan zie je het zo zitten. Nee popcorn, er zijn genoeg betere en gezondere hapjes te bedenken, genoeg!

13 berichten aan het bekijken - 1 tot 13 (van in totaal 13)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.