oxycholesterol

Dit onderwerp bevat 3 reacties, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Webmaster 3 jaren, 5 maanden geleden.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
  • Auteur
    Berichten
  • #4734

    sprout
    Participant

    Onlangs kwam ik deze informatie tegen over oxycholesterol: http://www.brain-food.nl/cholesterol.htm

    Verhitting van cholesterolrijk dierlijk voedsel zou volgens deze site/bronnen erg ongezond zijn, rauw eten van dit cholesterolrijk dierlijk voedsel zou het beste zijn.

    Ben ik even blij dat ik altijd rauwe eidooiers eet. :mrgreen: 😆

    Nu eet ik zelf geen vlees, maar vraag me af hoe andere forumgangers dit meestal bereiden?

    Niet rauwe roomboter zou in dit geval ook niet best zijn.

    Zo’n blikje schelvislever is dan opeens niet meer zo gezond, bovendien heb ik ook mijn twijfels over de gezondheid van sterilisatieproces van de schelvislever in het blikje. Dit gaat namelijk gepaard met hoge temperaturen waardoor de BPA’s uit de plastic binnenkant van het blikje lekken, deze BPA’s kunnen de werking van oestrogeen nabootsen in het lichaam.

    #94429

    Webmaster
    Participant

    Als ik jouw posts teruglees, zie ik dat je werkelijk bol staat van de mythes. Je bent al 5 maanden lid, dus je zou onderhand beter moeten weten. Een duidelijk bewijs dat de hersenen van vet=getariers trager werken door…cholesterolgebrek.

    Mike

    #94430

    sprout
    Participant

    Vanwaar zo’n generaliserende reactie? Ik heb weinig tijd voor eigen research vanwege m’n studie.

    Ik doorzocht het forum op oxycholesterol en vond geen resultaten vandaar dat ik dit onderwerp open.

    Waar kan ik meer informatie vinden over OXYcholesterol op dit forum?

    Met 6 rauwe eidooiers per dag krijg ik overigens voldoende cholesterol binnen.

    #94431

    Webmaster
    Participant

    The Problem Isn’t Cholesterol … It’s the WRONG KIND – and OXIDATION – of Cholesterol

    Quote:
    Eating less sugar and refined carbs helps to reduce formation of small-molecule types of cholesterol.

    het artikel neigt verder naar eenzijdig en vegetarisch voedingsadvies, omdat hier veel meer onderzoek naar is gedaan dan naar verzadigde, dierlijke vetten. Waarom maak je van voeding en gezondheid geen studie, als het werkelijk je interesse heeft? Nu spui je de ene na de andere onbewezen aanname en blijf je overtuigd van je vegetarisme. Je moet niet raar opkijken als op een forum als dit je dan een ‘generaliserede reactie’ krijgt!

    Mike

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.