(Orgaan)Vlees van het varken: ja of helemaal neen?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid (Orgaan)Vlees van het varken: ja of helemaal neen?

Dit onderwerp bevat 11 reacties, heeft 7 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Tanja 2 jaren, 2 maanden geleden.

12 berichten aan het bekijken - 1 tot 12 (van in totaal 12)
  • Auteur
    Berichten
  • #3107

    wimeer
    Participant

    Ze verkopen ook varkensnieren onder biologisch orgaanvlees. En het varken zou genetisch het meest op de mens lijken….

    Nu, is dit laatste wel waar? Mogen we uberhaupt wel varkensvlees eten?

    De joden doen dit niet – ook wel op basis van hun geloof – en ik denk de moslims ook niet.

    Vandaar deze hamvraag: is bio orgaanvlees van het varken juist goed of niet goed?

    Goed omdat het het meest aansluit bij de mens en dus het meest kan helpen bij het eten ervan. Of juist niet, omdat je als het ware aan kannibalisme doet?

    Ben benieuwd naar de reacties.

    #73741

    Webmaster
    Participant

    De WAPF heeft levend-bloedanalyse laten doen naar de gevolgen voor het bloed van mensen die varkensvlees ongefermenteerd of gefermenteerd eten. De verschillen zijn dramatisch!

    http://www.westonaprice.org/health-topics/how-does-pork-prepared-in-various-ways-affect-the-blood/

    Inderdaad lijkt varkensvlees teveel op mensenvlees en moet de ongefermenteerde variant ervan gezien worden als kannibalisme (te lichaamseigen). Langdurige fermentatie (denk aan worsten en hammen in bijv. mediterrane landen, waar men ze jarenlang in kelders laat rijpen) zorgt ervoor dat het DNA van micor-organismes zich vermengt met het varkensvlees, waardoor het vlees voldoende lichaamsvreemd wordt om veilig te zijn voor menselijke consumptie.

    Mike

    #73742

    naief
    Participant

    maar voor varkensvet geldt dat niet, toch?

    Hoe zit het dan met varkensleverworst?

    #73743

    Tanja
    Participant

    Nee niet voor varkensvet (geen eiwitten). Varkensleverworst is gemaakt met niet gefermenteerd varkensvlees, dus moet je er zuurkool oid bij eten of zelf maken en het vlees fermenteren/in zuur leggen.

    #73744

    Anoniem

    marineren is toch ook een manier, olijfolie, kruiden, wat wijn of azijn voor een paar uurtjes of een nachtje, of toch niet?

    #73745

    Tanja
    Participant

    Marinade moet dan wel een zuur bevatten inderdaad en dan kan het ook.

    http://www.fatsforum.nl/topic/half-varken/page/2

    #73746

    De bloedanalyse van Weston Price laat, als ik het goed begrijp, wel zien dat spek geen negatieve consequenties heeft voor het bloed. Ik denk dat het onderzoek overigens te summier is om hier voorbarige conclusies aan te verbinden: er is slechts gebruik gemaakt van 3 proefpersonen.

    #73747

    Devotion
    Participant

    Kan varkensleverworst ook gegeten worden met Melk kefir ipv Zuurkool?

    Zojuist Groninger Leverworst gekocht met zo min mogelijk troep er in.

    Helaas was de Bio Kippenleverworst niet bij AH te vinden!

    #73748

    naief
    Participant

    Er lijkt mij een verschil zitten tussen marineren en er wat zuur bij eten/drinken. Tanja?

    En spek uit de winkel is niet vleesloos.

    Ik koop wel eens leverworst bij pure graze. De koeienleverworst vind ik niet lekker en de varkensleverworst heerlijk. De bioleverworst uit de winkel is ook van een varkens. Tegelijkertijd zie ik dat er ook veel vet bij zit.

    Dus als spek kan, kan leverworst dan ook? Ik kan mij niet voorstellen dat ik mijn worst in de azijn ga leggen 😥

    #73749

    Tanja
    Participant
    Quote:
    Kan varkensleverworst ook gegeten worden met Melk kefir ipv Zuurkool?

    Wat zou de melk erbij dan doen Devotion?

    Quote:
    Er lijkt mij een verschil zitten tussen marineren en er wat zuur bij eten/drinken. Tanja

    Marineren verandert de structuur en in traditionele culturen wordt varkensvlees ook vaak gegeten met gefermenteerde groenten zoals zuurkool erbij. Beide lijken een positief effect te hebben.

    http://www.westonaprice.org/health-topics/how-does-pork-sausage-affect-the-blood/

    #73750

    Devotion
    Participant

    Ik dacht misschien omdat de Melk kefir erg zuur is.. maar dat haalt niks uit dus, helaas.

    Dacht misschien ipv zuurkool er bij eten.

    #73751

    Tanja
    Participant

    Oh ok ik las niet goed, ik dacht dat er melk stond, sorry (heb het nota bene zitten quoten) maar melkkefir zou wellicht net zo goed kunnen helpen, hoewel daar dan geen ‘bewijs’ voor is.

12 berichten aan het bekijken - 1 tot 12 (van in totaal 12)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.