niet-ggo soja

Dit onderwerp bevat 20 reacties, heeft 10 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Anoniem 3 jaren, 3 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 21)
  • Auteur
    Berichten
  • #3227

    Anoniem

    Sorry voor mijn slecht Nederlands…Ik wil Natto te maken. Weet iemand waar ik kan kopen niet-ggo soja (bij voorkeur online)?

    #76052

    Anoniem

    Ah, Natto is gefermenteerde soja, ga je de soja bonen zelf fermenteren?

    Soja bonen zijn vast wel verkrijgbaar in de biologische winkel.

    #76053

    Anoniem

    Again – Sorry voor mijn slecht Nederlands

    Ja, dat klopt. Ik wil gisten ze zelf. Ik heb niet gezien sojabonen in de biologische winkels in mijn buurt, helaas. Maar dank je wel…

    #76054

    Gerard
    Participant

    Op de hooigracht in Leiden zit een biologische winkel: De Zaailing.

    #76055

    autumn
    Participant

    In de biowinkels waar ik kom ligt zowel natto als pakjes sojabonen te koop.

    #76056
    Quote:
    In de biowinkels waar ik kom ligt zowel natto als pakjes sojabonen te koop.

    In welke winkels als ik het vragen mag?

    #76057

    Anoniem

    De je wel Gerard! Ik weet waar dat is…Dat is niet te ver. 🙂

    #76058

    ruud
    Participant

    Of de Vrouwensteeg 5 (zijstraatje Haarlemmerstraat) kun je ook altijd nog naar toe http://www.brandnetelbio.nl/

    #76059

    Voor de liefhebbers van natto.

    Sinds augustus 2013 zijn wij begonnen met het verzenden van natto door Nederland. Het gaat om Nederlandse Natto, dus geen geïmporteerde. Wij hebben de natto laten onderzoeken door VITAK, het gespecialiseerde laboratorium van Cees Vermeer in Maastricht. De hoeveelheid vitamine K2 is ca. 30% meer dan gewone natto. (11 á 12 mcg per gram natto)

    Voor meer informatie info@nattodan.com

    Zie ook de website http://www.nattodan.com

    #76060

    robinAlexander
    Participant

    Waarom willen jullie zo graag Soja eten ??

    #76061

    ruud
    Participant

    Een reden om natto te willen eten, is, dat het een bacteriele biofilmkiller is: http://curezone.com/forums/am.asp?i=1276095 .

    Serrapeptase, lumbrokinase, bromelaine (zit in ananas) en zelfs baksoda in de mond http://www.mouthbodydoctor.com/does-lyme-disease-originate-in-the-mouth-1/ -zie verwijzing naar 1 van de laatste youtubefilmpjes aldaar-(tegen plak: ook biofilms) hebben ook een dergelijke werking.

    Een reden om het niet te willen eten is een allergie (ik heb er een allergie op zitten: soja is een bekende allergeen) of omdat soja en ook gefermenteerde soja goitrogenen http://www.fatsforum.nl/topic/goitrogenen / http://www.fatsforum.nl/topic/rauw-versus-gekookt/page/5 bevat die niet goed zijn voor de schildklier.

    #76062

    ruud
    Participant

    Oei: het belangrijkste voedingsargument om natto te eten is: de voorziening in vitamine K2 natuurlijk… http://www.fatsforum.nl/topic/vitamine-k2

    #76063

    robinAlexander
    Participant

    Geef mij maar gewoon Rauwmelkse kefir als het om gezonde bacterie gaat

    #76064

    Anoniem

    En daar zit ook K2 in! 😀

    Maar met non gmo natto is niets mis denk ik. Daar zit per gram het meeste vitamine k2 in van zowat alle voedingsmiddelen en k2 is extreem belangrijk voor je gezondheid.

    #76065

    Tanja
    Participant
    Quote:
    k2 is extreem belangrijk voor je gezondheid.

    Daarom snap ik niet zo goed waarom die levertraan-kokosolie mix die zo weinig boterolie bevat, toch wordt aangeraden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 21)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.