melkkefir tegen candida ?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid melkkefir tegen candida ?

Dit onderwerp bevat 28 reacties, heeft 11 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Zonne 3 jaren, 5 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 29)
  • Auteur
    Berichten
  • #4895

    hoi,

    nu ik langzaam bezig ben om enigszins volgens de wapf methode te gaan eten en brood volledig weg laat, meer vlees/vet eet zie ik al vooruitgang in een beter/minder slechte ontlasting (meer vast maar wel erg licht bruin/geel van kleur).

    nu ben ik wel plots veel bio-melk/slagroom gaan drinken (rauwe melk durf ik niet aan)(wat ik al jaren niet meer dronk),

    ben pas een week bezig maar merk vandaag meteen weer jeuk in mijn oor en lijf in het algemeen, dat krijg ik meestal door teveel aan suikers.

    ik probeer ook dus een vermeende candida te bestrijden dmv de juiste voeding.

    nou vraag ik mij af of dat melk/slagroomkefir wel mag ivm teveel suikers en candida groei ?

    heb al veel gegoogeld over melk en candida maar lees ongelooflijk veel tegenstrijdige verhalen, vandaar mijn vraag hier en hopend op een deskundig antwoord 🙂

    ben.

    #96056

    Alexandra
    Participant

    Je neemt geen gezonde rauwe melk, maar wel bewerkte bio-melk? Van niet grasgevoerde dieren? Wil je jezelf het beste geven, neem dan rauwe melk. En maak de kefir van rauwe melk.

    #96057

    Waarom durf je rauwe melk niet aan? Ik durf juist gepasteuriseerde melk niet meer aan!

    #96058

    Gerard
    Participant

    Het idee dat bacteriën je ziek kunnen maken en kost wat kost vermeden moeten worden zit nu eenmaal diep, als een religie, in ons brein verankert. Dat Wap je niet maar zo even het raam uit.

    Rauwe melk is op zich prima, maar bij candida zou ik eerder de nadruk leggen op zo snel mogelijk een gezonde spijsvertering krijgen. Dus veel vetten van de juiste oorsprong en niet te veel eiwitten. Dus eerder boter en slagroom dan melk. Ik maak zelf kefir van volle melk met nog een flinke hoeveelheid slagroom er aan toegevoegd. Bak eieren in veel roomboter, stoof groente gaar in een paar eetlepels kokosolie, doe alles zo veel mogelijk met vet erbij. Als je er misselijk van wordt, dan eerst een leverreiniging doen.

    #96059

    Webmaster
    Participant

    Rauwmelkse kefir!

    Mike

    #96060

    rauwe melk durf ik niet aan ivm salmonella aangezien mijn weerstand belachelijk laag is.

    en ik zie nog geen reactie over de suikers in de melk (kefir).

    zit in slagroom geen/heel weinig suikers ? want dan kan ik beter slagroomkefir maken zolang ik niet aan de rauwe melk durf.

    #96061

    Zonne
    Lid

    De kefir “eet” de lactose uit de melk, dus veel suikers zullen er niet meer zitten in melkkefir ?!

    Ik las juist laatst ergens dat ze kefir aanraden mbt candida.

    #96062

    @zonne,

    ik lees bij de 1 wel de andere weer niet, zoveel tegenstrijdige verhalen wat candida betreft, word er een beetje moedeloos van..

    maar als ik jou goed begrijp zit er geen suikers meer in de melk door de kefir ?

    #96063

    E123
    Participant

    Volgens mij is kefir juist erg goed bij candida.

    Quote:
    Opmerkelijk is ook het feit dat kefir – waar een Candida variant in zit – wordt genoemd als ondersteuning tegen de hardnekkige kwaal Candida (ook wel candidiasis genoemd). Dat kan omdat de variant die in kefir zit, de gehele dag door Candida albicans nuttigt, en die laatste is verantwoordelijk voor de kwaal als die zich voordoet.

    Candida patiënten kunnen dus met een gerust hart kefir gebruiken, dat geldt zowel voor melkkefir als voor waterkefir.

    http://www.melkkefir.nl/therapeutische-werking.html

    En kefir produceert ook nog eens h2o2, daar heeft candida ook een hekel aan.

    #96064

    Zonne
    Lid

    er zit in ieder geval amper lactose ( = melksuikers ) meer in. Daarom kunnen ook mensen die geen melk kunnen verdragen vanwege lactoseintollerantie vaak wel melkkefir verdragen.

    #96065

    Anoniem

    @benbijnier: Ik fermenteer de kefir (zowel rauwe melk als biologische gepasteuriseerde) voor ca. 3 dagen. Ik heb 3 potjes met 250ml en die wissel ik elke dag.

    Dan zit er echt geen lactose meer in, maar ik meng dit weer wel met Griekse yoghurt voor het vet.

    En laat je niets inbeelden wat salmonella besmetting betreft. Als een koe enkel gras krijgt en lekker in de wei kan lopen, dan is het zo goed als onmogelijk dat salmonella enige schijn van kans krijgt in een omgeving met zulke sterke lacto-bacillus families. Als de melk direct tot 3 graden gekoeld wordt, dan is er geen enkel moment van besmetting mogelijk.

    #96066

    Zonne
    Lid

    En wat als de melk niet 100% van grasgevoerde koeien is ? Hier lopen de koeien in de winter echt nergens buiten, op kleigrond gaat dat niet.

    #96067

    E123
    Participant

    Vrysuyver,

    Na 3 dagen weet je zeker dat er 0.0 koolhydraten meer inzitten?

    Hoe zat dat dan met die galactose? Er werd toch ook een deel omgezet naar galactose toch?

    #96068

    @janse,

    mag het niet hopen dat er galactose in zit/komt, heb het ff gegoogled (de 1e hit) en wikipedia zegt;

    “Van galactose is door middel van wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat het neurodegeneratieve schade, een verhoging van stress hormonen, een verlaging van werkzame antioxidanten in het bloed en chronisch geheugenverlies veroorzaakt”

    kan iemand daar meer over vertellen ?

    #96069

    net mijn kefirpoeder binnen, heb 1 zakje in een halve liter bio volle melk gedaan en 250 cc slagroom toegevoegd, het melkpak heb ik in een bak water van 29 graden gezet, als het water wat afkoelt dan doe ik er weer wat warm water bij tot ie weer 28-29 graden is en voor het slapen gaan gaat ie er uit, morgen zet ik weer in het water van 29 graden, ben benieuwd na 24 tot 48 uur 🙂

    kan haast niet wachten.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 29)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.