Levertraan

Dit onderwerp bevat 30 reacties, heeft 15 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  mijnlijf 1 jaar, 11 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 31)
  • Auteur
    Berichten
  • #3097

    Ik lees in verschillende bladen en op site`s dat Levertraan niet gezond zou zijn .

    Wie kan mij uit de droom helpen ?zie onder :

    Wie regelmatig levertraan slikt, loopt meer kans op astma. Noorse wetenschappers denken dat er een verband is met de grote hoeveelheid vitamine A in levertraan. Levertraan is een dierlijke olie uit vissen, rijk aan vitamine A, D en andere belangrijke stoffen. Tot halverwege de 20ste eeuw was levertraan een veelgebruikt middel, ook in Nederland. Volwassenen die minstens een maand lang levertraan slikten, hebben een hogere kans op astma. Dat blijkt uit vragenlijsten die elke tien jaar door groepen Noren worden ingevuld over hun gezondheid en leefstijl. Van degenen die dagelijks levertraan slikten, had tien jaar later 4,4 procent astma. Van hen die dat niet deden, bleef het percentage onder de 3 procent. Factoren als leeftijd en rookgedrag zijn meegewogen, maar blijken geen verklaring voor het verschil. Vitamine A In levertraan zit veel vitamine A. Iedereen heeft dat nodig, maar niet teveel. Waarschijnlijk maakt een stof in levertraan de kans op astma groter, zo denken de onderzoekers. Al eerder bleek dat vitamine A een rol speelt bij (ongeneeslijke) ziekten. Andere stoffen in levertraan leiden niet tot astma, bewees eerder onderzoek al. Gelukkig bevatten capsules levertraan tegenwoordig vier keer minder vitamine A dan vroeger. Of de kans op astma nu ook kleiner is dan vroeger, moet nader worden onderzocht

    #73628

    En ik las het volgende;

    http://nourishedandnurtured.blogspot.be/2013/01/why-we-stopped-taking-fermented-cod.html

    Gefermenteerde levertraan (donkere kleur) zou verteringsproblemen kunnen opleveren

    “Because of the way it is produced, it is likely to contain some bits of rotting livers, and this is why the oil could be so offensive to us.. “

    #73629

    Anoniem
    Quote:
    Tot halverwege de 20ste eeuw was levertraan een veelgebruikt middel, ook in Nederland.

    Oh toen bijna niemand nog astma had bedoelen jullie?

    Quote:
    Volwassenen die minstens een maand lang levertraan slikten, hebben een hogere kans op astma. Dat blijkt uit vragenlijsten die elke tien jaar door groepen Noren worden ingevuld over hun gezondheid en leefstijl. Van degenen die dagelijks levertraan slikten, had tien jaar later 4,4 procent astma. Van hen die dat niet deden, bleef het percentage onder de 3 procent.

    en:

    Quote:
    Gelukkig bevatten capsules levertraan tegenwoordig vier keer minder vitamine A dan vroeger.

    Dus ze hebben de levertraan geslikt die nu ook nog eens 4 x minder vitamine A bevat en ook nog eens waarschijnlijk synhetisch is 🙄

    Bevolkingsgroepen die 10 keer meer (dierlijk) A eten dan wij hadden nooit astma (WAPF)

    En het belangrijkste (voor mij 😉 ) in mijn n=1 studie:

    Ik had astma en nadat ik heel veel lever (enorm veel A) en CLO ben gaan eten heb ik totaal geen last meer van astma 😀

    Het gevreesde G woord in de reguliere geneesknudde: GENEZEN!

    In de levertraan groep had 95,6 % geen astma en in de andere groep 97%.

    En waarom nemen die mensen levertraan? Omdat ze denken dat het gezond is dus zijn ze met hun gezondheid bezig.

    Dat betekent meestal ook dat ze veel fruit, hele granen en weing tot geen dierlijk vet eten.

    En niet te vergeten nauwelijks tot geen “rood” vlees!

    Dus een lifestyle dat nu juist het ontstaan van astma bevordert

    #73630

    Anoniem
    Quote:
    Noorse wetenschappers denken dat er een verband is met de grote hoeveelheid vitamine A in levertraan.

    Ze denken dat er een verband is ❓ Niet aangetoond dus.

    #73631

    Webmaster
    Participant
    Quote:
    Gefermenteerde levertraan (donkere kleur) zou verteringsproblemen kunnen opleveren

    Die mensen verteerden bewerkte (verhitting) levertraan dan onbewerkte (koudgefermenteerde). Dit zegt volgens mij meer over hun spijsvertering dan over het product. Zo ken ik ook iemand die beter gepasteuriseerde (verhitting) kaas verdraagt dan rauwmelkse kaas, eveneens een koudgefermenteerd product.

    Mike

    #73632

    Tanja
    Participant

    Daar zou je wel eens gelijk in kunnen hebben. Ken iemand met crohn die nauwelijks rauwmelkse of gefermenteerde producten verdraagt. Om daar nu de kaas en de zuurkool de schuld van te geven…

    #73633

    Is de vitavie levertraan nu koudgerfermenteerd of verhit?

    #73634

    Webmaster
    Participant

    Koudgefermenteerd.

    Mike

    #73635

    Ah ok, ik dacht juist van niet, omdat het toch een donkere kleur heeft en sterke smaak.

    #73636

    Poekie
    Moderator

    Lees hier meer over levertraan.

    Lia

    #73637

    Even een vraag over de levertraancapsules van Green Pasture. Wij gebruiken 2 capsules per dag, hoeveel IE is dat eigenlijk?

    Op de site van Poekie lees ik dat we 10.000 IE per dag zouden moeten nemen.

    Op de site van Vitavie staat dat ik maar 1 capsule per dag nodig heb.

    #73638

    Webmaster
    Participant

    De doseringen van Vitavie zijn noodgedwongen te laag. Onze wetgeving verhindert nu eenmaal dat je de werkelijke werkzame dosering mag vermelden. Vitavie heeft dus geen andere keus dan de dosering van de capsules en van de vloeibare producten zo laag te houden.

    Mike

    #73639

    Hoeveel capsules ” mag ” ik dan per dag innemen van Weston Price ?

    #73640

    Webmaster
    Participant

    10 capsules per dag staan gelijk aan 1 theelepel vloeibaar. Je mag maximaal 3 theelepels = 30 capsules per dag hebben. Je bent dus zo door j capsules heen op deze manier!

    Mike

    #73641

    Anoniem

    Hoe zit dat dan met CLO/boterolie. Ik gebruik per dag een halve theelepel gel. Is dit dan te weinig?

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 31)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.