krijg je van teveel zout zweren en pukkels?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid krijg je van teveel zout zweren en pukkels?

Dit onderwerp bevat 17 reacties, heeft 7 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Anoniem 3 jaren, 7 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 18)
  • Auteur
    Berichten
  • #4092

    Graag jullie mening/ideeën hierover!!

    Quote:
    Een ander Polynesisch volk was de oude Hawaiianen. Ca. 60 – 75% van hun calorieën

    verkregen ze van de tarowortels en de zoete aardappel, met daarbij aangevuld met kokosnoot,

    broodfruit, guave’s, bananen, papaja, vis en varkensvlees. De vis werd vaak rauw gegeten,

    alhoewel ze door sommigen van de lager bevolkingsgroepen zeer gezouten werd gegeten, net

    zoals ook het andere vlees. Bij enkele van de dorpshoofden werd de ava-plant ook vaak

    gebruikt. Deze eilanden werden ontdekt door kapitein Cook, en nadat deze grote zeevaarder

    stierf, schreef kapitein King de noodzakelijke geschriften daarvoor. Hij schreef dat de

    Hawaiianen, die grote hoeveelheden zout in hun voeding gebruiken, vaak leden aan puisten

    en zweren. En de dorpshoofden die de dronken makende dranken dronken van de ava-plant,

    leden zwaar omdat ze vele ziektes hadden en ze verouderden voortijdig, en ze waren

    voortijdig afgeleefd.

    Het grootste deel van de rest van de bevolking werd echter beschreven als gezond, gelukkig

    en ze renden en speelden blij over het zand, en vermaakten zich urenlang in de oceaan.

    “Ze lijken maar enkele inheemse ziektes te hebben, “schreef King. “Ze zijn in het algemeen

    boven middelmatig groot en goede gebouwd; ze lopen erg gracieus, ze rennen erg behendig

    en vlug, en kunnen grote vermoeidheid verdragen. Zowel de mannen als de vrouwen hadden

    een mooie open gezichtsuitdrukking; en vooral de vrouwen hadden mooie ogen en tanden, en

    een gevoelige geëngageerde blik.”

    http://gelderland.westonprice.nl/wp-content/uploads/de-primitieve-mens-en-zijn-voedsel.pdf

    #86119

    Niemand een idee?

    Ik heb ergens gelezen dat teveel zout de hormoonbalans verstoord. De vraag is wat dan teveel is en welk zout deze hawaiianen gebruikten.

    #86120

    ruud
    Participant

    hoi Laregen, je geeft zelf het antwoord al.

    Geraffineerd zout is geen zout meer maar natriumchloride en dat berooft je lichaam van de nodige mineralen en daar krijg je ook een hoge bloeddruk van.

    Hetgeen ook nog eens een gezonde reactie is van een lichaam op het gif dat erin is geintroduceerd: je lichaam gaat bloed rondpompen om zsm van het gif af te komen.

    Ongeraffineerd zout is een verrijking voor je lichaam en werkt stabiliserend op je bloeddruk.

    Plus dat het belangrijk is voor je mineralenbalans in het lichaam en ongeraffineerd zout komt qua samenstelling overeen met de mineralenbalans in bloed (hoe toevallig is dat?).

    Voor de verteringsketen is het ook belangrijk dat je de mineralen in deze samenstelling van het keltisch zeezout inneemt, omdat de opname van andere voedingsstoffen beinvloed wordt door de aanwezigheid van die mineralen (vetten en mineralen beinvloeden de opname van vitaminen).

    Dan zijn de mineralen ook belangrijk voor de zogeheten electrolytenhuishouding http://www.fatsforum.nl/topic/electrolytenhuishouding : de cellen communiceren nl. op basis van lichtenergie: dit heeft ook te maken met de meridianen waar de acupunctuur op gebaseerd is.

    De mineralen werken denk ik als geleider voor de electrolyten.

    Kapitein Cook lijkt me geen licht als hij de puisten en de zweren wijt aan -ik neem aan ongeraffineerd- zout!

    #86121

    dick
    Participant
    Quote:
    krijg je van teveel zout zweren en pukkels?

    ja, als je Keltisch zeezout gebruikt kan je “zweren en pukkels” (psoriasis) krijgen, maar de voorwaarde is wel dat psoriasis al aanwezig moet zijn bij je.

    ik zelf gebruikte Keltisch al een tijdje voor ’t spoelen en poetsen waarna ik het ook ben gaan innemen, na een paar weken kreeg ik allemaal plekken op m’n lichaam – romp, rug, en plooien – na onderzoek bleek ’t psoriasis te zijn.

    wat ik me niet gerealiseerd had, was dat ik het eigenlijk al had voor ’t keltisch want ik had al plekjes op m’n hoofdhuid alleen wist ik daar niet van dat ’t psoriasis is/was.

    ik ben toen gestopt met keltisch omdat ’t te erg werd en de plekjes ook begonnen te komen in nek, gezicht en armen en daar ik een dienstverlenend beroep heb leek me dat niet zo prettig.

    ik ben daarna aan de slag gegaan met chorella om ’t ontgiften van ’t lichaam proberen te versnellen, daar ben ik nu nog mee bezig.

    mocht dat niet voldoende soelaas bieden ga ik groene leem of triphala gebruiken, dus tis nog ff afwachten.

    gr,

    dick

    #86122

    Ik heb zelf nooit gedacht aan de link tussen geraffineerd zout en pukkeltjes. Aangezien ik zelf (helaas) her en der wat pukkels heb ben ik best wel benieuwd of het helpt om alle geraffineerde zouten te vermijden. Ik krijg het nu nog binnen via biologisch gezouten spek (deze is nitrietvrij, maar daardoor zit er voor het conserveren nog meer zout in), droge worst, kaas en etentjes bij familie.

    #86123

    Poekie
    Moderator

    Lageregen,

    Als je pukkeltjes hebt ben je aan het ontgiften via de huid. Dan sla je al 3 stappen over:

    1. maag

    2. lever en nieren

    3. longen.

    Dus er is werk aan de winkel.

    http://www.voedingisgezondheid.nl/Huid_sub_acne_en_puistjes.html

    Lia

    #86124

    eli
    Participant

    hoe ontgift je dan via de maag?

    #86125

    ruud
    Participant
    Quote:
    benieuwd of het helpt om alle geraffineerde zouten te vermijden

    Lageregen: dat is zowiezo een goed idee, niet alleen vanuit het oogpunt van je pukkels.

    Quote:
    Ik krijg het nu nog binnen via biologisch gezouten spek (deze is nitrietvrij, maar daardoor zit er voor het conserveren nog meer zout in), droge worst, kaas en etentjes bij familie.

    Volgens mij is kaas niet zout door toegevoegd (ongeraffineerd) zout, maar puur door de concentratie aan gezonde mineralen.

    #86126

    Kaas word (helaas) gepekeld. Zo jammer want ik ben een echte kaaskop:)

    @poekie

    Er is idd nog veel werk te verzetten en pas vandaag ben ik voor de volle 100% wapf gegaan. Mentaal moest die knop nog om. Ik heb vandaag een grote zak keltisch zout gekocht voor de sole (was in de aanbieding:)).

    #86127

    ruud
    Participant

    hoi Lageregen:

    Quote:
    Kaas word (helaas) gepekeld. Zo jammer want ik ben een echte kaaskop:)

    Wist ik niet! Nou ik neem de geraffineerde pekel op de koop toe dan maar, als klopt wat je zegt.

    #86128

    Webmaster
    Participant
    Quote:
    Kaas word (helaas) gepekeld. Zo jammer want ik ben een echte kaaskop:)

    Remeker-kaas wordt gepekeld met Keltisch zeezout, als enige in Nederland. Is een rauwmelkse kaas van Jersey-melk en de allerbeste in heel Nederland, met een eetbare korst van ghee!

    Mike

    #86129

    Thanks voor de link! Ik vind de boerenkazen niet erg lekker, maar ik wil deze wel een kans geven 😀

    #86130

    Webmaster
    Participant

    Als je deze niet lekker vindt, heb je een gat in je ziel…

    Mike

    #86131

    Hoelang kan je deze kaas bewaren? Ik wil wel overwegen om 3 kg kaas te bestellen als het lang genoeg goed blijft.

    #86132

    haha, kwestie van wennen denk ik of ik heb niet de goede geproefd (ik weet het merk niet meer, maar hij was van de winkel goodyfoods in Zwolle).

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 18)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.