Kokosolie

Dit onderwerp bevat 97 reacties, heeft 36 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Godsgeschenk 2 jaren, 3 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 98)
  • Auteur
    Berichten
  • #2625

    Anoniem
    #66700

    autumn
    Participant

    Dat is in deze topic al behandeld.

    Ik kan je de biologische extra virgin kokosolie van Royal Green aanbevelen. Zowel qua prijs als qua smaak vind ik die de beste. Hij is nu in de aanbieding bij de Tuinen en daarbij heb je t/m 24 december op de webshop ook nog eens 25% extra korting met de volgende kortingscode: AJ24DEC. Boven de 20 euro is gratis verzending. Grijp je kans!

    #66701

    Webmaster
    Participant

    Kokosolie tegen de ziekte van Alzheimer:

    The Alzheimer’s Conspiracy

    Over vetten als hersenvoer.

    Mike

    #66702

    Is het ok om als vetbron enkel kokosolie extra vierge en olijfolie extra vierge te gebruiken? Ik heb namelijk een caseïne intolerantie + lekke darmen, dan lijkt roomboter me geen goed idee…of ben ik mis?

    #66703

    Webmaster
    Participant

    Lijkt me een goed plan.

    Mike

    #66704

    Anoniem

    @inge85 Ik heb ook een caseïne intolerantie en lekke darm. Roomboter (melk, kaas etc) verdraag ik idd ook niet goed. Kefir daarentegen van rauwe melk (met slagroom) gaat goed bij me.

    En bakken in Ghee, gaat ook prima.

    #66705

    Bedankt voor de tip Boschje! Is ghee gezond? Goed om eens af te wisselen met de kokosolie?

    #66706

    Anoniem

    Ghee is dierlijk verzadigd vet. Het is geklaarde roomboter. Daar zijn de eiwitten uitgehaald.

    #66707

    Anoniem

    Ja en het is echt heel gezond. Moet je wel biologisch en grasgevoerd hebben, ik heb deze altijd van remeker:

    http://www.remekerkaasbestellen.nl/ghee

    #66708

    autumn
    Participant

    Olijfolie bevat voornamelijk of enkel vitamine E, kokosolie bevat nauwelijks tot geen vetoplosbare vitamines. De A, D en K zijn wel heel belangrijk om via een dierlijke bron binnen te krijgen. Het zit bijvoorbeeld ook in eieren en vlees, met name lever. Maar waarom wijk je niet uit naar reuzel en talg, oftewel varkensvet en rundvet? En inderdaad kan je eenvoudig roomboter klaren tot ghee. Hieronder 3 posts over hoe je het maakt:

    http://www.fatsforum.nl/topic/geklaarde-boter#post-3296

    http://www.fatsforum.nl/topic/geklaarde-boter/page/2#post-20713

    http://www.fatsforum.nl/topic/geklaarde-boter/page/2#post-33612

    #66709

    Bedankt voor jullie reacties, heb hier al heel wat bijgeleerd 🙂

    Ik zal eens een pakje ghee gaan halen, voor de vitamines A,D & K!

    #66710

    autumn
    Participant

    Ghee zit naar mijn weten alleen in glazen potjes die in de bio-winkel best aan de prijs zijn. Onder andere daarom maak ik het altijd zelf. Dat vind ik leuk om te doen en ook veel lekkerder. Bij de toko hebben ze ook ghee, goedkoper maar niet biologisch.

    #66711

    Anoniem

    Die ghee uit de toko heb ik ook eens gehad maar dat smaakte en zag er nogal vreemd uit.

    Dennis, welke merk boter gebruik jij meestal?

    Niet elke biologische boter is gemaakt van melk van grasgevoerde koeien heb ik begrepen.

    #66712
    #66713

    Asaya
    Lid

    Denk het wel, deze heb ik ook.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 98)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.